Страницата на stepona555

Тук пишем за каквото се сетим
stepona555
Специалист
Reactions:
Регистриран: 07 окт 2015 21:42

Re: Страницата на stepona555

Мнение от stepona555 » 30 дек 2015 20:46

Страницата позадрямала , админа не пуска вицове.
Часовниците и те като партизани се бяха изпокрили къде ли не .
Голямото издирване го отбелязваме с групова снимка и позабърсване на праха
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Соларките се препичаха цял следобед заедно с тях сложих и арнията да ги пази , а и довечера да му видя посветката
Изображение

Голфъри и спортисти на зарядно , горките се чудят какъв е тоя спортист дето ги вади на два месеца да им пробва ГПС и да им позареди акумулаторите
Изображение
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Мнение от Pavlin » 30 дек 2015 22:47

Много ми трябва зарядно за подобен Garmin. Имаш ли представа какво напрежение вади?

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Регистриран: 20 яну 2012 22:02

Мнение от atanweb » 30 дек 2015 22:54

С тези темпове след година само с панорамна снимка ще можеш да ги хванеш. n_thumbsup
Изображение

Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Мнение от Seikosha » 31 дек 2015 01:32

Oooo! Провел си направо цяла антитерористична операция и си изкарал и строил всички които са ти бръкнали в семейният бюджет напоследък. Убо,убо, Имането винаги пречи на човек да има нямане. Което си е за предпочитане. :) Има много симпатични неща,дори виждам и един шарен Swatch,почти като един мой,който разбира се е по-хубав. :D
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 31 дек 2015 03:38

Pavlin написа:Много ми трябва зарядно за подобен Garmin. Имаш ли представа какво напрежение вади?
Преди време ми подариха един голф часовник който не даваше признаци на живот.

След кратко търсене в нета на схема , хванах отвертката за развиване не болтчета(на еспански destornillador) отворих часовника и видях че четирите пъпки са ЮСБ изводи.Взех подобна или същата отверка за завиване на винтчета (на еспански atornillador колко богатство има в тоя език) и натам е ясно .
Проекта зарядно за Гармин имаше две издания, първото набързо с тиксо ,за да пробвам има ли живот в часовника.
Ако си забравите зарядното или още не сте си го купили както в моя случай има лесно решение.
Усб кабел , ножица и тиксо.Кабела се отрязва обелва, червената и черната също се обелват малко по дълго, смачкват се на топчета и се залепват с тиксо на гърба на гармина върху двете крайни метални плщадки.
Червената откъм бутона ок черната от другия край, двете средни не ги пипайте те са за данни.
Включвате в първия срещнат комп и това е.
Както се досещате аз разглобих часовника за да установя къде са изводите , ако повторите при нужда опита но нямате опит с електроника резултата може да бъде от успешен :thumbup: до катастрофа с изгорял часовник и комп :mrgreen:
За което аз ще нося само морална отговорност .
Изображение

Ако акумулатора се окаже добър обещавам представяне на модела който не е точно часовник , ама има и такава опция .
::drinks::
Акумулатора и часовника се оказаха без проблеми и почнах да търся зарядно в нета.
Бързо намерих нови , съвместими по 17 евро , но ми се стори несериозно да давам толкова пари за усб кабел с щипка накрая.
Първо огледах щипки за коса да видя няма ли някоя да съвпадне с разстоянието между изводите на задния капак, но жената ме усети и дотам.
След това една закачалка за панталони с две щипки в края загина за доброто на науката
Taka изглежда оригиналното зарядно и резервния вариант (кабела който срязах се оказа само с две жички и се получи само зарядно ако имате пълен усб ще се получи и кабел за данни за комп).
Изображение
Дано съм помогнал на някой.
Не опитвайте това сами ако нямате идея какво се прави с поялник и мултицет!
Поздрави
Както във американски филм историята завърши с добър край , мои приятели от Исландия които всяко лято ми гостуват ме питаха какво да ми донесат, аз казах исландски часовник, то се оказа че такива няма , ама в една обява в техния ОЛХ видях Гармин 110 като нов със зарядното и всичко на цената на 2 бири там . Донесоха ми го подарък и сега имам 2 гпс часовника подарък , само няма кой да тича с тях и да засича разстояние.

Ако махнем всичко от въпроса ти дотук , както му викат оффтопик време е за отговор и той е 5 Волта стандартно Юсб , регулатора е вграден в капака заедно с литиев акумулатор 3.7 волта.

Нещо ми се върти в главата че те интересуваха термопомпи , питай ако мога ще отговоря , даже в София може да видиш един започнат експеримент почти работещ , добавен към парно на въглища
Наздраве :b
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 31 дек 2015 04:01

atanweb написа:С тези темпове след година само с панорамна снимка ще можеш да ги хванеш. n_thumbsup
Това е първоначалния устрем да купиш всичко що цъка, но както съм установил ,че не можеш да изпиеш всичкия алкохол на света(което не пречи понякога да опитваме) , така и с часовниците.
На снимката липсват Четата 3055 някъде по пощите , един много култов Сейко на ремонт, 15 20 разни които са в Бг и един шкаф нови в кутийки , които не са интересни толкова .

Почти съм дръпнал ръчната и вече само нещо много култово може да ме развълнува.
Скоро ще почне намаление на количеството за сметка на качеството
Сигурно ще останат няколко ежедневни + колекцията електромеханични .
Надявам се до средата на януари поне да пристигнат за обща снимка .
Ако се чудите на някои странни издания , те са от категорията 1 евро , или заради верижката или за разглабяне да видя кое какво върти.

Така че коментара е не се знае след една година , може панорамна , ама може и с макро да се хванат :b
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 31 дек 2015 04:15

Seikosha написа:Oooo! Провел си направо цяла антитерористична операция и си изкарал и строил всички които са ти бръкнали в семейният бюджет напоследък. Убо,убо, Имането винаги пречи на човек да има нямане. Което си е за предпочитане. :) Има много симпатични неща,дори виждам и един шарен Swatch,почти като един мой,който разбира се е по-хубав. :D
Те са си брачеди , купих ги заедно на аукцион , така стана , че ти първи видя твоя , аз моя след една седмица .
Твоя е по хубав , но моя е по син.

Честит ви сняг , че днес тук беше 19гр и яко слънце .
И много :b
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 31 дек 2015 17:48

В 12 час на обяд температура 23 градуса , Пъхам си главата във фризера да усетя малко зимна атмосфера.
Честита нова година на всички :b
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Контакти:

Мнение от varban » 31 дек 2015 18:23

Айде да е на добро :)
:b , и вино, и ракия :)

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 01 яну 2016 22:55

Явно съм забравил да отворя първия си лъч като дойде , но при акцията остави всички кварцета без ток , да си починат малко намерих това.
Нещо не мога да включа за Г.С. инициали на човек ли са , някой да знае такъв майстор, часовника дойде от щатите

Изображение

Изображение
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 02 яну 2016 12:29

Здравейте,
Преди една година започна едно от най интересните ми преживявания , на 2 януари за първи път се събудих на борда на Милена , след напоително посрещане предния ден.
По голяма случайност взех участие в част от проекта Нос Хорн 2014 за което съм задължен на капитана КИро Киров

https://www.facebook.com/Moreplavateli/

Тук е описано като някой неща са малко преувеличени много са спестени .

Поздрави на всички които са виждали екрана на айса и радара чисти на 200мили наоколо.
Когато тръгнахме от Миндело там вече имаше :bgflag: на бара на марината :b сред многото други!
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Мнение от Pavlin » 02 яну 2016 13:07

Благодаря за изчерпателния отговор! И аз предполагах че ще е 5в, но по скоро ме интересува поляритета на самата щипка?

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Контакти:

Мнение от varban » 02 яну 2016 14:33

stepona555 написа: Нещо не мога да включа за Г.С. инициали на човек ли са , някой да знае такъв майстор, часовника дойде от щатите

Изображение

Изображение
Инициали трябва да са, и то на българин. Руснак щеше да напише 2014 г.

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 03 яну 2016 16:43

Здравейте,
На цифера пише 5 дней , които изтекоха вчера в 14 тукашно време , 26 часа след това продължава да си цъка и направи минута и половина избързване за 6 дни, да не би пружината да е от 8 дневен , ако самов това им е разликата.
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Регистриран: 20 яну 2012 22:02

Мнение от atanweb » 03 яну 2016 16:58

Изчакай да спре. Тогава можем да се ориентираме по добре. В много случай резервът е по-голям от заводските описи. При мен се е случвало със Слава - 18ч, над резерва. и при Полет над 12ч. Това погледнато в ръчен часовник е над 20%, в твоя случай пружината може да е нормална 5 дневна но да изкара до +2 дни. Това са мои мисли и предположения.
Изображение

Заключена

Върни се в “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”