Pavlin написа:Много ми трябва зарядно за подобен Garmin. Имаш ли представа какво напрежение вади?
Преди време ми подариха един голф часовник който не даваше признаци на живот.
След кратко търсене в нета на схема , хванах отвертката за развиване не болтчета(на еспански destornillador) отворих часовника и видях че четирите пъпки са ЮСБ изводи.Взех подобна или същата отверка за завиване на винтчета (на еспански atornillador колко богатство има в тоя език) и натам е ясно .
Проекта зарядно за Гармин имаше две издания, първото набързо с тиксо ,за да пробвам има ли живот в часовника.
Ако си забравите зарядното или още не сте си го купили както в моя случай има лесно решение.
Усб кабел , ножица и тиксо.Кабела се отрязва обелва, червената и черната също се обелват малко по дълго, смачкват се на топчета и се залепват с тиксо на гърба на гармина върху двете крайни метални плщадки.
Червената откъм бутона ок черната от другия край, двете средни не ги пипайте те са за данни.
Включвате в първия срещнат комп и това е.
Както се досещате аз разглобих часовника за да установя къде са изводите , ако повторите при нужда опита но нямате опит с електроника резултата може да бъде от успешен

до катастрофа с изгорял часовник и комп

За което аз ще нося само морална отговорност .
Ако акумулатора се окаже добър обещавам представяне на модела който не е точно часовник , ама има и такава опция .
::drinks::
Акумулатора и часовника се оказаха без проблеми и почнах да търся зарядно в нета.
Бързо намерих нови , съвместими по 17 евро , но ми се стори несериозно да давам толкова пари за усб кабел с щипка накрая.
Първо огледах щипки за коса да видя няма ли някоя да съвпадне с разстоянието между изводите на задния капак, но жената ме усети и дотам.
След това една закачалка за панталони с две щипки в края загина за доброто на науката
Taka изглежда оригиналното зарядно и резервния вариант (кабела който срязах се оказа само с две жички и се получи само зарядно ако имате пълен усб ще се получи и кабел за данни за комп).

Дано съм помогнал на някой.
Не опитвайте това сами ако нямате идея какво се прави с поялник и мултицет!
Поздрави
Както във американски филм историята завърши с добър край , мои приятели от Исландия които всяко лято ми гостуват ме питаха какво да ми донесат, аз казах исландски часовник, то се оказа че такива няма , ама в една обява в техния ОЛХ видях Гармин 110 като нов със зарядното и всичко на цената на 2 бири там . Донесоха ми го подарък и сега имам 2 гпс часовника подарък , само няма кой да тича с тях и да засича разстояние.
Ако махнем всичко от въпроса ти дотук , както му викат оффтопик време е за отговор и той е 5 Волта стандартно Юсб , регулатора е вграден в капака заедно с литиев акумулатор 3.7 волта.
Нещо ми се върти в главата че те интересуваха термопомпи , питай ако мога ще отговоря , даже в София може да видиш един започнат експеримент почти работещ , добавен към парно на въглища
Наздраве