Избрах си този раздел,защото ми се види най-подходящ.Не съм за "Форумните колекции",че нямам такава,имам просто часовници,които любя и съм в постоянен сексуален контакт с тях.Ще показвам разбира се туй-онуй,с риск да ви оттегча,но ще компенсирам с лакардии за каквото ми хрумне(в подзаглавието на раздела,админа го е разрешил)така,че няма да търча по другите теми и да спамя,че наистина си е тъпа работа

Та, начнем > сезон1 > епизод1 > Приехали из Украина
(Епизода малко се забави,ма ме налазиха едни голи охлюви,единият дори имаше цици,как надушват,че имам повод за черпене,за мен е загадка,но докато не ми изпразнят хладилника и дамаджаните,не мирясват,пък тъкмо бях ги зредил и настая страшна сеч.)

Та от скъпата Людмила
Първо 12-13 минерал джам(използвам турцизъм,защото като погледнах стъклата обявени като за ORIENT си се мъдреше едно
Istambul Turkye,което няма значение де,щот джамовете са си много прилични,една част от тях са на друга тайнствена за мене фирма.
Ще ми свършат чудесна работа,само да пастнат,че размерите съм ги налучквал,с тез десети от мм. едва ли,ама кое не стане,ще играе раш пилата.

Другото което вземнах е малко патенти,че не мога да му насваря на Barzaka с неговите каишки.Мислех повече да вземна,ама някои неща отпаднаха от съображения за сигурност на пратката

Следващото е една отварачка за консерви,веднага отворих 4-5,ладна е,добра стомана,стабилна в ръката,то не че нямам една купчина такъми за разхерметизирване,като този израстък по-долу,дет всичко отваря,ама джаджа бе,кеф си е(погледни в подписа ми)

После още един джам,ама за часовник за джобито,за един Mayer-Graber Selection т 1903г.,че от една година сиди с отворена капандура и мъ е страх да не настине.Тоя път размера си пастна точ в точ 41мм. никви десети и тинтири- минтири.

Иде ред на един папардак който взех като неработещ заради циферблата,хрумна ми,че мога да го хакна на DIOGENE-то,че с неговият цифер от Ланко,дет може да му бъде внуче,само кепазим работата,ама не става,тъй е като купуваш по снимка,дойде с 1,5мм по-малък.Диогенето,м/у другото се оказа много рядка птица,не само щото е тати на Зенит,ама за него в друг епизод.Всяко зло за добро,машинката изглежда много читава,балансът си е здрав и дори при разклащане само,го напъва да припне,навит докрай и ме съмнява наистина ,че е нещо много дребно(вече взех да ги нюхам тез работи)Има си камням с чуден кобалтвиолетов цвят,тепърва ще го идентифицирам,ако мога.Готен си е,няма две думи.На капака от вътрешната страна има надпис-вижда се,ам кво прави туй нещо в Сибир през 1939?Сигур на каторга.

Следващото което изкокна от кутийката,е едно Восточе(както би се изразил,нашият приятел Присадов)имам май още два такиви,ама туй си е жълтурче,добре запазена позлата,с изключение до ремонтоара от навиването,цифера мн.добър, с малки забележки,джама надраскан и вехт,едната стрелка с изръсен пълнеж,механиката супер,за два дни,държи време със Сейкото ми на ръката.След като мина през ръчичките ми обаче,живна видимо.Реших ,че заслужава един минтов циферблат,а неговият да се пренасочи към една касичка,дет съм спретнал.Да,ама като правих трансфера,голям зор докато му сваля стрелките на минтовия,в резултат на което и неговата стрелка се изтърбуши и едната зеленикавосинкава(по-скоро цвят Веронезе)на 4ч. точица някъде отпътува.Наложи се да издирвам някви изсъхнали от време оно боички и да правя кашички,ама накрая го докарах,амен-амен като ориджинала,та и хендеците на стрелките позапълних.Турих му и един кайш(като ги нарича Иванчо силикона)и го щракнах да го зърнете.Любя ги много тези модели,че и Востока ми е любимата марка.

После иде още един Восток,дет нямам такъв(аз ко ли имам) Беше в недобро състояние( то Люсито,нещо кат нащо Цвете е де)Почти неспасяем джам,иначе запазен и красив цифер,добра позлата,но с ожулвания,макар и не големи по дупето,мислех да го туря в една минтова рамка от 2209,но цифера излезе с 1мм.по малък,добре работещ механизъм,избързва само с 5м.на 2-3ч.Мина през салона за красота(джама не се получи много добре,ам за сега бива)Кайш + фото и воала.....

Накрая ви оставих и туй от дет тръгна и цялта работа.Нямах до сега никакъв хроно,а в постулатите от "задължителни часовници за колекционерите" пиши,че трябва да имам такъв,не,че ще стана колекционер де. Не 3017,новодел,макар и старичък с осемхилядник механизъм 3133 в перфектно състояние(без лъжа)като навивам ремонтоара при движение напред,е плавно и мазно,без цъкания,без никакви вибрации,в обратна посока,леко прецъква.Стъклото,пък и снимката на Людмила си бяха зле,ама рентгеновото ми зрение пак не ме подведе и циферблата си е шест.Позлатата която очаквах да е някакво PVD ,се оказа натюр,по-светла,като на някои Слави и доста космата повърхност,над надписа "HRONOGRAF"беше олющена малко.Единствената забележка друга е,че капака не се затваря плътно,има някакво усукване,ма ще го анализирам после.Не очаквах общо взето,че ще ми хареса толкова,не си падам по дайвъри,но този ми пастна,не е много голям,тежък,солиден,усещам го като истинска машина на времето като го сложих на ръката.Хроното работи чисто и си занулява как требе,за 36ч.му замерих не повече от 10сек.напред,но и сверяването си е едно към гьотере,аз ги тествам саатите една седмица и после вземам средно аритметично.
Мина си полровката навсякъде и косурите му доста поизчезнаха и понеже заслужава повече от една испанска свинина от Бързака,му турнах резервната каишка на Атлантика супериоре,той си има в момента KUKI Handfree и няма да ревнува.Резервната е мн.е яка и джиджена,само трябва да и сменя катарамата,че е с логото на Атлантика.Пастна му на Полета като правена за него,поне на мен ми хареса.Дано и на вас.
Тва е друзья,мисля,че се отсрамих за закъснението.