Citizen

Публикувай отговор
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Citizen

Мнение от atanweb »

Бисквитката я имам и аз даже с оригинална верига. Точно днес беше на ръката ми.
Но зеления Хълк ми е мечта. Даже титанов. Ей ти също отдавна го търсиш. Браво честото. Аз на няколко пъти споменавах във форума, че тези дайвъри на Ситизен са вероятно най- удобните сред своите конкуренти в този клас, че и въобще сред всички други. Не е имало по удобен дайвър на моята ръка от тези Ситизени. Формата на дъното на касата е много важна. Кантовете на стените са отдалечени от китката и допирът е само на капака. Това дава голяма свобода на китката. Плюс, че коронката е на 8ч. Точно там и е мястото. При този механизъм отклонение почти няма. Корекция от коронката може да се наложи след една-две седмици.
Поздравления!
Страхотни са!
Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Ей за това пиша. Въжте допира на китката към корпуса. Евтините големи часовници ментета на някой марки даже имат обратна форма. С ръбовете директно върху китката. Това води до ужасен дискомфорт.
Изображение

Изображение
Изображение
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Честно казано, търсех синия, но така и не го намерих. Ама като няма риба и рака е риба. Та за сега това. Часовникът наистина е много удобен, но веригата вече не е. Започва с един размер и продължава със същия, а може би ако се стесняваше към закопчалката, щеше да е перфектният часовник.
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Има стеснение с общо 2мм. Визуално не се вижда като при ролексоидите, но все пак го има. А и не е чак толкова широка, че да е проблем това. Твоята 22мм ли е? Тези новите може да са по различни.
Изображение
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

Ами 20mm е верижката и не се променя по цялата дължина.

Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Моята също е оригинална за модела - класическият. Размера е 20мм но се смалява до 18 при закопчалката. Има и дайвърско бързо разширение с два странични бутана се опуска на степени от +1мм до +20мм. Това е удобно ако през деня получиш подуване на ръцете. Например играеш волейбол или федербал. Или си на дълга разходка в планината. (шопинг с жената - ама там получавам подуване навсякъде с изключение на портфейла и дебитната карта.)
Моята няма тези лъскави допълнителни кантове. Вероятно тази верига върви с новия модел като твоя.
Щях да се притесня, но на твоята ръка надали ще усетиш тези 2мм.
Изображение
Аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman »

Аз лично избягвам да играя волейбол с механичен часовник на ръката, колкото и противоударен да се води. С някои часовници (например турбийон) даже внимавам като ръкопляскам 😁
Изображение
Аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:

Мнение от omegaqq »

miroman написа: 16 Юни 2025 08:05 Аз лично избягвам да играя волейбол с механичен часовник на ръката, колкото и противоударен да се води. С някои часовници (например турбийон) даже внимавам като ръкопляскам 😁
Аз поради тази причина не сортувам lol2 , но :b
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Мнение от atanweb »

Подхлъзнах се и налетях на един ама много красив V2 модел на Ситизен.
Очарова ме още от първи поглед в една обява. Падна едно пазарене и успях да накарам човека да прекрати търгът. Просто не можеш да си представя, че може да не го спечеля.
Уникален син циферблат. Все едно има LED подсветка.
А и механизма е от любимите ми от марката. калибър 7200
снимките са от обявата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Сега му спеням маишката която въобще не му отива.
Една оригинална верижка Ситизен май ще пасне добре.
Поздрави!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Японски, китайски, немски, френски, английски и други”