Ето го и будилничето на Ракета вече с гръбче, макар и неоригинално, но се получи интересно с плексиглас.
И още една добавка която не присъства в този модел.
Часовникът работи чудесно. Голям интерес прояви синът ми които се забавлява с дрънченето на камбанките.
stepona555 написа:След питане от началството Вас ист дас по повод на будилника с електрически контакт ето го.
196ЧС или ЗИМ 2608 в бакелитова кутийка.
Как и защо дава контакт още не съм задълбавал да открия.
Поздрави
Най после го завърших.Бях го разглобил преди месец,но при това хубаво време през лятото не намерих време.Сега есента и зимата е по-подходящо за ремонти.
Не бях срещал такъв будилник,само баланса и спиралата не са от пластмаса.Чудя се дали си струва да се занимавам,пластмаса лагерува във метал.Вървеше но избързваше много.
То тъй или иначе не би го навивал в продължение на години за да се изхаби. Ако ти е забавно да човъркаш то няма разлика с металните. Освен ако вече не е прекалено амортизиран.
Ето го и будилничето на Ракета вече с гръбче, макар и неоригинално, но се получи интересно с плексиглас.
И още една добавка която не присъства в този модел.
Часовникът работи чудесно. Голям интерес прояви синът ми които се забавлява с дрънченето на камбанките.
Ох... и аз съм разхвърлял една такава, ама вече стана май месец не мога да намеря време да я събера. Ще забравя кое къде беше по допълнителния модул... Ще се обърна към теб за жокери! ;)
То тъй или иначе не би го навивал в продължение на години за да се изхаби. Ако ти е забавно да човъркаш то няма разлика с металните. Освен ако вече не е прекалено амортизиран.
Аз мисля че масло е необходимо само където лагерува метална ос в метал , където има пластмаса не знам дали е нужно , пластмасовите предавки се ползват заради ниския коефициент на триене без ГСМ и добра износоусточивост , а пък и понякога се чупи нещо и си вземаш нов.