Пак тук и отново с предупреждение.
FOSSIL TWIST
Към тази марка не съм имал отношение, тъй като знам, че присъства в търговската мрежа с много разнообразни модели.
Тук обаче бях шокиран от лощото качество.
Часовник който има автоматичен механизъм само заради секундната стрелка и открития баланс. Пълна бутафория, но от най-отвратително качество.

Основното време се задвижва от Епсън VX3NE, но за да се стигне до смяна на батерията трябва да се махне цялата плоча с автоматичната бутафория.
Корпусът е от безобразно ниско качество, Стъклото, не е стъкло, а някаква евтина смес подобна на тези от които правят евтините халби за бира, но дори е по-зле, че се драска дори с поглед и е мътно да се гледа през него дори без да си пил.
Индекси и стрелки са под всякаква критика. Ужас!
През моите ръце се наложи да мине това чудо за да му намеря ремонтуар, и коронка. Липсваше му и втулката на коронката. Дори не се сещам за причина защо трябваше да му слагам и нова батерия. Кому е нужна такава грозотия.
Бягайте далеч от този модел, а вероятно и марката. Нямам преки лични впечатления от други модели.
малко снимки.

пожелавам ви късмет и да ви радвам далеч по качествени часовници.
Успешно премина и един ентичен кварц ETA-ESA 963.114 OSCO Quartz около 1970та
Беше се отлепил единият край на кварца от платката.
Лиспваше и пластината и изолатора които измайсторих от часова стрелка. Малко промивка и раздвижване на механичната част поради застоялост без работа около 40 години.
Сега работи, пък вероятно собственикът ще го засили в някой аукцион, че калибъра е рядък и са го ползвали в Хойер и Брейтлинг, както и други популярни.