Нека да уточня. По битаци съм ходил много много ,преди вас да ви хване крастата
Ходех защото имаше битак ,а и "Руски пазар" а и можех да ходя. Цял живот съм си падал по разни антики и след повече от 10г. "ходене" се събра толкова нещо, че с един приятел отворихме и антиквариат

След 2001 като се пенсионирах, почти 10г. се храних от разпродажбата им, защото тя пенсията не храни, тя плаща сметки.

След това дойдоха часовниците ,хобито да реставрирам и съживявам, но всичко вече онлайн и пълнене на гушата на Еконт

Вече битак няма, има 3-4 маси, на които един пич продава от 7г. барем един скърцащ Луч за 100лв. Тва е положението 80% което съм купувал е било с цел възстановяване и преценка ,че може да се възстанови, я циферблат ,я каса и джам, ремонти и т.н. знаете за какво става дума и така съм постигал ниска (сравнително) цена. Има и отделни екземпляри,които са ме грабвали,или съм търсил дълго време, най- вече в последно време разни електромеханични с кварц и баланс, първи модели на кварцови със стъпков двигател, такива пионери в радиосверяването, все редкажи сиреч и то в колекционерски вид. Например имам първият кварц в соц.лагера Рула (1976-1982) с лепенката отзад

Отделни съветски кварцови в минт състояние. Такива цени ,като горните дето съм платил,никога не мога да си позволя ,ако са за мен, ако разбирате какво искам да кажа. Мойто е сиромашка работа, пак късмет ,макар и онлайн, находчивост,познания и много ,много труд