В този пост по надолу ще покажа няколко снимки и идеи отнасящи се към моят случай.
От показаният линк (благодарнисти за него) внимателно разгледах идеята за този негативен ремонтуар и се озадачих, че на фона на толкова хубавите механизми и въобще часовници са въвели толкова слабо звено като тази система на ремонтуара.
Вече и визуално си представих това което обясни Иван и тези фини части в тази ябълка които се чупят лесно. Също така видях, че на този принцип са ремонтуари на които има триъгълен стопер за положенията. пластинките преминават всеки път през този скосен стопер. Но интересното е, че моят ремонтуар не е със скосен стопер. Това дали значи, че не е с такива пластинки, а по-скоро с нещо друго което превключва.
Не знам дали има и други варианти, но разглеждам в нета една подобна каса която показвам в следващите няколко снимки

Аз предполагам, че касата е същата или много подобна. И се чудя къде се е събрал този превключвател.
Снощи се вдъхнових да си направя нещо за превключване.
Първоначално идеята ми беше да направя някаква система тип панерайските каси и техния гард на коронката. Но щях да загубя елегантността.
Тази сутрин се събудих с нова идея която ми се струва по удачна.
Тъкмо малко ще поструговам на струга.
Ще направя втулка в която ще направя отвор в който ще сложа съчма която ще притисна с парче от някоя пружина например от Молния или някоя по широка. Отгоре върху пружината ще нахлузя друга стругована втулка която ще задържа пружината и ще завърши естетически модулът. Пружината винаги ще държи сачмата притисната и тя ще прескача през канала на ремонтуара.
За тази идея се иска сръчност и не твърдя, че ще успея да изпълня перфектно нещата нито технологично, нито визуално, но защо пък да не опитам.
А също така ще се радвам и на по нататъшните ви напътствия и съвети.
Прилагам набързо надраскана скица на това което мисля да направя. Вижда се и една каса която много добре подхожда по размер. може да нитовам втулката към тази каса. Страхотия!!!