Мчи и ти се загуби някъде из мъглата Дреадексчо наш:) , а то точно напоследък се завихриха теми по твоята част. Въобще електропроводящите саати завладяват умовете ни и то с право. За механичните,верно,че вече почти всичко сме избистрили и верно,че при нас без да е задължително всички да сме русофили,акцентът падаше върху винтиж съветските саати и като се има предвид,огромното тяхно наследство,мисля ,че тука се помогна определено за тяхното разбиране,а не като отвори някой задният капак, да се чуди къде аджеба е скрита батерията.
През кварцетата също минахме донякъде и си мисля,че бавно ще налазим и към иновациите, а и към тези, задвижвани от разпада на определен вид материя, а после ще се върнем към ХVI в.

Въобще както казваш, в нашият форум преобладава мисловното (така да го нарека) чопленето на същността,изначалното човешко любопитство и нелечимият мазохизъм, да виждаш в някакви старини нещо по-различно от скрап и постоянно да ги обладаваш по всякакъв начин.

Мисля,че дупката която запълва нашият форум, е доста голяма и това е благодарение на знаещи и можещи люде и не непременно имащи. Хвала им.
п.п. В Стрелки съм писал 3-4 пъти,но съм чел повече и е добре списван сайт, с много добри статии и интелигентно написани ревюта

. Силно и мощно представяне на скъпарски марки,но няма душа, нула толерантност към по-простичките неща,откъдето идва и лекото високомерие и от там, подмяната на истинската същност на часовникарското изкуство,неговото безкрайно разнообразие и красота, с чисто потребителски манталитет,късогледство, а и незнание.
Разбира се това е обобщено и всяко правило си има изключения и в обще не искам да обидя никого, просто изразено мнение.