rosen_er написа:Страхотно icon_clap Обаче ,понеже подкани за мнения.....Не може ли да се направят мостовете без боядисване(или каквото там е сторено) с черния цвят,а да останат само с цвета ма метала но с полирани и матирани повърхности?Така на линии като на първоначалната концепция,но без "черното" ,също.
Благодаря ти Росен,
Боядисаното е патина, но го направих с цел да откроя детайлите. Това не е крайният изглед на механиката, най-малкото трябва да го обсъдя и с Диран. Със сигурност детайлите няма да останат в това състояние, защото трябва да се защитят от корозия, така че ще се обработват допълнително. Ако зависеше само от мен, бих решил дизайна изцяло в черно и бяло, като бих оставил единствено баланса и колелата в оригиналният им вид. Покрития за декорацията ги виждам решени в черен и бял родий.
Нещо подобно на това:
Pavlin написа:Поздравления отново за добрата работа!
Аз обаче бих заложил на декорация с дебелина макс на човешки косъм. С толкова фини линии че още от разстояние да се откроят малкия циферблат и баланса. Контурите ми идват малко несъразмерни спрямо размера на целия механизъм. Подкрепям Росен за черния цвят, това трябва да блести.
Изказвам просто мнение като страничен човек.

Павлине,
Благодаря! Отностно концепцията, тя не е окончателна. Следва да я обсъдим с Диран, така че това са само тестове. Относно декорацията - е това е субективно решение, изцяло зависещо то дизайна, но мисля че дебелина на линиите от човешки косъм, първо ще е трудно да изпълнение и второ едва ли ще се забелязва, камо ли от далече. Все пак, ако не се лъжа един човешки косъм е дебел около 30-35 микрона. Както казах по-горе, аз бих заложил на по-модерен дизайн.
omegaqq написа:Не мога да видя добре, но ми се струва, че при обработката се е съсипал болта, който крепи подложния камък на анкърното колело. Това не ередно, защото възела става неразглобяем, а не трябва.
Абсолютно си прав! Болта на подложният камък е "чао" и това май ще е сериозен проблем при сервиз, така че ще го обсъдя с Диран и на това място най-вероятно ще променим дизайна.
Благодарности на всички за мненията !!!
Предполагам скоро ще има новини и нови снимки по проекта.