Продавам стенен часовник Густав Бекер

storyteller
Moderator
Reactions:

Re: Продавам стенен часовник Густав Бекер

Мнение от storyteller »

Наистина интересно. Доколкото помня, Густав Бекер е бил глътнат от Юнгханс някъде 1935 и марката не се е използвала вече, а тези нацистки символи са по-късни. На око часовникът е от 20-те години, но дори да не е, дори да е от 1935 - пак излиза, че някой трябва да ги е дорисувал допълнително. Германофил преди Втората световна? Дисидент, криещ часовника в мазето си през 50-те години? Антиквар в началото на 21 век? Възможности всякакви :)
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

storyteller написа:Наистина интересно. Доколкото помня, Густав Бекер е бил глътнат от Юнгханс някъде 1935 и марката не се е използвала вече,
Мисля, че през 1930. Но не съм сигурен, че марката не се е използвала след това, особено за стенни часовници.
Обаче този няма какво да се коментира. Чудя се кой болен мозък ги прави и защо не се е задоволил само с цифрите и индексите/
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Мнение от the collector »

В интерес на истината Хитлер взима властта през 1933-та година с преврат, и логично през първите години на управлението си е имал прекалено много врагове. Партията не е била от най-популярните и много хора са й се присмивали и са приемали Хитлер за някакво краткотрайно явление. Да не забравяме, че той започва своето начало с речи в една бирария (Хофбрайхаус) в Мюнхен пред доста камерна аудитория още през далечната 1921-ва година. Пътят към власта е много труден и изпълнен с перипетии, проблеми и краткотрайно престояване в затвора след първият му опит за преврат.
В края на 1934-та година по инициатива на Адолф Хитлер е започната една кампания за подпомагане на бедните, която се казва "Winterhilfswerk des Deutschen Volkes". По време на тази кампания са изработвани малки сувенирни предмети, картички, значки и т.н. от доброволци и в последствие предлагани по къщите на хората, за да бъдат събирани средства за бедните. Даже в този пропаганден период, се броят на пръсти предметите, които имат свастики, фигурки на Адолф Хитлер, Рудолф Хес и прочие.
Беше направен много добър коментар от storyteller относно преименуването на Густав Бекер през 1935-та година. Това означава, че часовника трябва да е с датировка преди тази година, защото тогава е създаден Вермахт-а. Преди това името му е било Райхсвер (1919-1935). По пътя на чистата логика е огромен броя на "ако", за да бъде този часовник автентичен.
В този ред на мисли отново идваме на въпроса, че всички предмети от втората световна война са много ценени от колекционерите. Именно по тази причина в цял свят се бълват фалшификати на фашистки предмети и повечето пъти се правят неща, които изобщо не са "продуцирани" от германците по времето на Трети Райх.
Последно промяна от the collector на 09 Авг 2015 03:13, променено общо 1 път.
"Бог може да ни изпраща терористи, но мой дълг е да му ги върна обратно."
В. В. Путин
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

Малко се отклоних от темата, за което се извинявам!
Истината е, че това нескопосано изпълнение не се връзва с историческите факти и няма как да е автентично.
Стояне, толкова прости ли ти изглеждат хората в този форум?
В. В. Путин
Стоян63
Reactions:

Мнение от Стоян63 »

storyteller написа:Наистина интересно. Доколкото помня, Густав Бекер е бил глътнат от Юнгханс някъде 1935 и марката не се е използвала вече, а тези нацистки символи са по-късни. На око часовникът е от 20-те години, но дори да не е, дори да е от 1935 - пак излиза, че някой трябва да ги е дорисувал допълнително. Германофил преди Втората световна? Дисидент, криещ часовника в мазето си през 50-те години? Антиквар в началото на 21 век? Възможности всякакви :)
В интерес на истината, не знам кой е поставил символите допълнително върху часовника.Така го открих-неработещ.По външния му вид не съм пипал нищо.Просто го поправих и сега работи перфектно.Чак такива подробности в детайли, каквита знаете вие, аз не съм запомнил.Просто защото поправям механизмите, независимо дали часовника е от 1920 или от 2015г.Извинявам се на всички, които сметнаха, че ги правя на глупаци или каквото там си решат.За мен часовника е достатъчно стар и достатъчно автентичен и съм доволен, че от моя труд пак запя една машнка.
Аватар
the collector
Специалист
Reactions:

В такъв случай грешката е моя, за което се извинявам!
Аз съм се заблудил, че искате 2000 лева заради свастиката и надписа "вермахт". Простете моето нежевество, но се запалих по часовниците преди броени месеци, а от стенни изобщо не отбирам. По принцип в този ценови диапазон ли се движат тези часовници на Густав Бекер?
В. В. Путин
Публикувай отговор

Обратно към “Продава часовници ----- Sales watches”