Благодаря и на двамата форумни ментори!
При търсене на този калибър намерих данните за баланса.
https://www.balancestaffs.com/valjoux.php?caliber=5 - най-долният ред с 19 линий.
Valjoux 5, 9, 24KV, 62, 6, 7, 8, 27, 30, 31, 57, 551, 555, 562
Надявам се да е това.
Намерих го на разумна цена колкото надницата за 30 минути.
Няма да се справя толкова бързо и добре да го направя.
Спрях да опитвам. Твърде съм бавен и резултатите не ме задоволяват. Правя грешки и т.н. Тук във форума сте описали достатъчно добре методите и пътя. Знам, че тези проблеми се изглаждат с повече практика, но за съжаление нямам това време. *поне за сега, а когато има време запретвам ръкави и се захващам с голямо желание.
Огледах анкерното колело подробно. Всеки връх е здрав и еднакъв с другите. При завъртане на ремонтуара, механизма предава гладко движението до анкерното колело, то се върти без аксиални отклонения.
Анкера е със здрави оси и изглежда без деформаций.
Мога да се захвана с палетите както ме посъветвахте. Ако- а трябва да успея, ще довърша с оста на баланса и спиралата.
Как да започна подбора на спиралата? Има ли някакво правило от сорта на 1/2-ра от диаметъра на балансното колело или друго правило. Колко мека, твърда би била.
Да сега разгледах моста на баланса.... лагера с спукан. Няма отчупени парчета. Може би и така ще тръгне, но май най-правилно е да го сменя. в последствие.
Когато има развитие * не знам кога, ще пиша тук в темата.
Поздрави!