Привет, на няколко пъти от различни хора чух сходни истории. Има някаква вълна заливаща с ментета, продажба по паркинги на магазини. Накратко историйте които си приличат. Паркинга на супермаркети... Кауфланд, АЛДИ, МедиаМаркт.... Богато и стилно облечени... седящи в Тесла *вероятно под наем, заговарят паркиращите наоколо, неволно преминават към темата,
приказката разказа, че са представители на скъпа марка, имат останали мострени бройки. Отварят куфарите в багажника на Теслата и там много от хората се заблуждават и вярват.
Започва стандартното обсипване с комплименти, на марката и на хората.
започва лавина от промоций, на всеки 2 брой получаваш един подарък по избор.
Въпреки, че съм предупредил много от близките ми приятели да ме питат ако някога си купуват часовник, то... пак има "подхлъзнали се и то с по 5-6 часовника.
Constantin Weisz
От този тип.
Проблемите са стандартни за нисък клас ментета.
Отлепване на елементи от циферблата. Проблеми с маховика. Скъсани болтове - например тези които дъжат циферблата - странично.
Иначе на всички такива механизми... амплитудата и точността е висока.
Продължавайте да избягвате гадните ментетата ! Няма никаква радост в тях. За ремонт са отвратителни. Всичко трябва да се донагласява по 100 пъти. Време и нерви.
Но мотивите за покупка са различни.
Човека който си е купил и носи по горното менте на АП Роял АОК, има и оригинала на часовника както и други скъпи модели, но носи репликата за да избегне притеснения.
Мда, има някой реплики които са с добър финиш и добри масови механизми които може да му служат цял живот.
Други пък купуват реплики щото няма как да си купят оригинал. Няма лошо... аз да призная днес носих Маринката която си купих преди 11 години от Гетат. Сапфир.. стомана, супер външен вид, стабилен механизъм. *ака Молния - Кортенберг. Утре някой друг... в момента ми се ослажда да понося някоя Амфибия.
В момента на масата е този.