Една "Нева". Не съм им голям фен на тези часовници, особено ме дразнят рубинчетата по циферблата, които падат. Но тази няма липси в тази насока, и е в горе-долу добро състояние, пък и я взех евтино, така че я лъснах, полирах доколкото мога стъклото (има мрежа от микро пукнатини, но нямам стъкло за смяна), сложих и уплътнетие и нова каишка и резултатът ме задоволява!

Още една "Победа" на 2МЧЗ. Малко ме смущава коронката, ама малко. Засега не можах да я сменя с нещо по-дребно и остава така. Не мога да съм недоволен. Купих я и нея за без пари, като неработеща. Вече работи и изглежда по-добре. Имам вече такава, но стрелките са други.

Пак кварцова "Ruhla", пак прекрасна и пак неработеща! Не струва нищо. Бях я спечелил за 1 ст. в един аукцион и писах на продавача да не ми я праща, а ако иска да я пусне отново за продажба. Минаха няколко седмици и купих няколко часовника от този човек, а той не бил забравил за "Руулата" и ми я прати с другото. Така че все пак я получих, така било писано. Измих я и я лъснах и ще си седи като артефакт. Красива е, както вече казах!

Продължавам да задоволявам любопитството си към стари западноевропейски часовници. Сега си взех един "Oris" с механизъм 652.KIF и 17 камъка. Механизмът работи. Обаче... първо циферблатът не е за този калибър, понеже на него не му се полага календар. Гледах снимки и оригиналният циферблат би могло да е с такъв цвят и оформление, само че без прозорче за датата. И второ, циферблатът е със счупени крачета. Обаче не съжалявам, часовникът ми харесва и съм доволен да че работи, а може и да ми изпадне отнякъде циферблат.

Това е засега...