Марк Гордън продава.......

rosen_er
Специалист
Reactions:

Марк Гордън продава.......

Мнение от rosen_er »

Чудих се къде да отворя тази тема....мисля,че е на правилното място.Може би повечето са прочели тази информация в другия форум,но за останалите ще цитирам поста на Цецо (cerasimi) :
ceramosi5 написа:На вниманието на всички любители на съветските часовници.Пред Вас се отваря голям шанс да станете собственик на една известна на всички , запознати с темата колекции, тази на Марк Гордън-

http://ussrtime.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето и цената, на която може да закупите колекцията- 600 000 $

http://www.ebay.es/itm/182165212075?rmv ... noapp=true" onclick="window.open(this.href);return false;

Успех :)
Seikosha
Специалист
Reactions:

Re: Марк Гордън продава.......

Мнение от Seikosha »

Аз пък не мисля,че е на правилното място, но дори и да е така, нито има конкретен линк от тебе ,или Церазими/Церамози,към конкретна актуална обява(освен корабният хронограф) нито се разбира къде,аджеба папата продава папото като цяло. Плюс това,не виждам смисъл да се афишира обява от 600 000$ сред нашата общност,освен ,ако не се разпродава на парче,а това трябва да се упомене изрично.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Колекцията е продадена още преди две години, сега новият собственик - някакъв инвеститор от Далечния Изток - я пуска на ибей, след като там е поотминала кризата. Горе-долу това знам за момента. Купувачът е поел ангажимент да пази колекцията цяла, но цената ми се струва нереалистична - по 400 долара средно за часовник. Вътре има и скъпи часовници, особено професионалните часовници за кораби, заводи, ракети, но повечето са като в нашите колекции :) Така че е много вероятно ако не успее да продаде накуп, да започне да разпродава на парче.
Освен ако някой руски музей, например тяхната Политехника, не се намеси. Ама като гледам, сегашната политика там е да реабилитират Всеросийската империя, отчасти Втората световна война и Сталин, а за СССР след 1953 - мълчание. А възходът на часовите заводи започва чак края на 50те. Така че не съм оптимист.

Сайтът ще си остане, което за нас е по-важно, поне Марк Гордън обещава да го поддържа. Лично аз много харесвам тази колекция, защото нещата са дадени както ги е купил - без да ги нагласява и натъманява да отговарят на каталозите. Ако човек иска да гледа каталог, може да разгърне каталога. Ако искам да видя реални, ненапудрени часовници, гледам сайта на Марк Гордън или на Дима / Растафар.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

Мишо,чети подробно обявата (не по диагонал).
В описанието е казано ,че часовниците не се продават "на парче" и поради големия броя часовници,не е възможно да се опишат "един по един" ,но .....посочен е линк където може да се види подробно описание на всеки един часовник.Цецо е цитирал линка(аз съм цитирал Цецо) и той е :
http://ussrtime.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
място твърде познато на всички,които се интерсуват от руски часовници
"Папото" се намира(и може да се види) ето тук:
"The collection is located in Singapore, so site visits are possible as well."
Защо там и кой, чрез кого или какво се продава.........това на лични ще питаш Марк Гордън.Оказа се ,не точно него(след поста на Стори) :)
Какво пак не ти стана ясно?
П.П.Ако не е на правилното място темата,преместете я където намерите за добре.Мислех ,че ще е интересно инфото,все пак не всеки ден се продава такава обемни и всеобхватни Колекции.
Дали някой може да си позволи такава покупка.....откъде да знам.Малко вероятно ,но всеки сам си знае "джоба" :mrgreen:
П.П.П.Докато пиша се появи пост от storyteller.
Описани са и 40 (мисля) часовника от масивно злато.Има и други уникални часовници за по К Евро.....едва ли цената е "бодната" просто така.Това няма никакво значение.
Не ми беше попадала информация за предишната продажба и си мислех,че Гордън е собственик.
Другото ,за вида на часовниците в тази Колекция сме го дъвкали много пъти и не мисля да коментирам отново.
А и не затова пуснах темата.
Публикувай отговор

Обратно към “Продава часовници ----- Sales watches”