Този сейко 5 дойде при мен в насипно състояние, със липсващи маркери, счупено стъкло, каса на която половината позлата липсваше, механизъм с липси и неработещ. Наложи се профилактика, смяна на колелото с дните, полиране на касата, ново стъкло и верижка.
Така дойде:
След ремонта :
Преди този часовник, един друг сейко 5 дойде при мен в лошо състояние, собственикът му е семеен приятел и часовникът трябваше да стане безупречен.
Така дойде:

При него се наложи смяна на касата, защото тази беше със златно покритие само отдолу и имаше драскотина от ъглошлайф. Имах една добра каса, която полирах добре,намерих ново стъкло (благодарности на plamenhar) смених й всички уплътнения, механизма претърпя пълна профилактика, балансът постигна към 290 градуса, върви доста точно. Касата не е като оригиналната, наясно съм че променям дизайнът така, но в случая собственикът нямаше против, пък и тази каса е в много по-добро състояние. След това го тествах около две седмици как работи и го върнах на собственикът му, който много се зарадва на крайните резултати.

Нестандартното мислене изкривява вижданията за света...