Продавам ракета

bukoev
Специалист
Reactions:

Продавам ракета

Мнение от bukoev »

Продавам още една ракета перфектна с стоманена каса , работи направено и е почистване цена 50лв еконта е за сметка на купувача тел 0878926405
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Re: Продавам ракета

Мнение от Pavlin »

Едно уточнение, касата не е стоманена. Стоманата не се наранява така при отваряне на капака.
bukoev
Специалист
Reactions:

Мнение от bukoev »

Добре какво е тогава това бялото от долу като стомана, за мен си е стомана или сплав близо до нея но в никакъв случай бронз
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Ако беше стоманен, отдолу нямаше да излиза друг материал. Освен от бронз касите са правени и от някакъв друг метал, бял на цвят, но и аз не знам какъв е точно.
kapkan
Специалист
Reactions:

Мнение от kapkan »

никелсивер,обсъждахме го,като бронза е но бял
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Аз му звънях на Букоев да го предупредя,ама не го вдига. Цапаме темата,ама да кажа и аз,да чете народа това което знам от собствен опит. И никелсилвер му викат и латун,германците ноезилбер,използва се от бижутери, направа на домакински прибори,за машинни части които трябва да не корозират и много други области,включително и в часовникарството,точно заради корозиоустойчивостта. Може би половината руски часовници са с такива каси. С жълти сплави са ЗИМ,Победа,Слава,Заря,при другите марки е смесено. Основните метали в сплавта са цинк,никел и мед,като принякои има и много малки количества и от друг метал като антимон. Подобна сплав е и английската Пютър,но там има и калай,а не цинк.Като цяло не са еднакви тези сплави,лично съм различавал поне три различни,а сигурно са и повече. В зависимост от това кой метал преобладава в процентно съдържание,се различават и по цвят и по степен на полиране и като твърдост. Има такава която е по мека,но се полира като сребро и е по-топла на цвят,което значи,че вътре има повече никел и мед,а например старите каси с многоъгълен безел като на Маяк,са много твърди и блясъка дори и след яко полиране,стои като олово,сиво и тъмно,защото преобладава цинка. Едва ли ще се разбере някога през годините какви точно сплави са използвали. Същото е и при жълтите - различни са.
Дано Букоев да не се разсърди,ама друг път да пита :wink: Иначе часовникът е чудесен.
Ако трябва модераторът да премести поста в темата "дъра - бъра"
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Публикувай отговор

Обратно към “Продава часовници ----- Sales watches”