Продавам хронограф "Стрела" 3017

Malizia
Reactions:

Продавам хронограф "Стрела" 3017

Мнение от Malizia »

Часовникът е с калибър ЧН-13М/3017, с диаметър 30 мм. Диаметър на касата 37 мм (без коронката), разстояние между лъговете 18 мм. Изготвен по ГОСТ 6519-58, 19 рубина, запас на хода без включен хронограф 34 часа, с включен - 24 часа. Заводска точност ± 45 сек. в денонощие. Височина на механизма h 5,7 mm., честота 18 000 А/h. Изцяло сервизиран и настроен, работи с точност ±10 сек. в денонощие. Изключително рядък черен циферблат!Стрелките и цифрите се позлатени, а секундната стрелка на хронографа е от оксидирана синя стомана - истинско произведение на изкуството!
Цена на часовника - 1 500 лв. Намира се в Пловдив.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
atanweb
Moderator
Reactions:

Re: Продавам хронограф "Стрела" 3017

Мнение от atanweb »

Здравейте, добре сте дошъл в нашият форум
Имам въпрос:
Защо вашият предлаган часовник е с циферблат който ужасно много прилича на новодел
http://aukro.ua/ciferblat-dlya-chasov-s ... 88023.html" onclick="window.open(this.href);return false;
струващ няколко лева.
Дали наистина има оригинален такъв и до колко е рядък би било хубаво да ни разкажете за да разсеете съмненията.
Изображение
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Много хора нямат търпение да видят как ще се развият нещата с Вашата обява :)
Но на мен ми мина през ума, че може да нямате вина :)
За това Ви предлагаме помощта си за изяснавяне на въпроса- нагъл мошеник ли сте или Вас са Ви излъгали?
Аватар
iivetsa
Напреднал
Reactions:

Мнение от iivetsa »

Аз бих прежалил 200 -300 лв. за подобен ама 1,5 К извинете :)!Някои хора,явно не познават цифрите!?По въпроса дали е автентичен или не,и аз съм на мнение че е някаква компилация,но тук има по големи спецове от мен,които вероятно ще потвърдят,подозренията ми!
http://iivetsa.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bladeforum.bg/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
kama collector 88
Malizia
Reactions:

Мнение от Malizia »

Здравете! Благодаря за топлия прием :)
Часовникът е закупен в този си вид, а изключително високата сложност на циферблата прави невъзможно изработката на евтини фалшивки. Все пак не говори за Патек Филип, нали? И до колкото всичко останало в часовника е напълно оригинално, нищо не дава повод да се предполага, че само циферблата е фалшив.
"През 1959 г. 1МЧЗ започва да произвежда два нови механизма – 2612 и 3017.
3017 е легално закупена версия на Венус 150 и е слаган в хронографите Стрела. Най-редки са ранните версии в бял изчистен циферблат, но на аукционите по-скъпо вървят като че ли тези с черен циферблат.". Това е цитат от статията на колегата Такев - колекционер, относно историята на Польот.
rosen_er
Специалист
Reactions:

Мнение от rosen_er »

А знаете ли коѝ е колегата Такев - колекционер както пишете? :)И статията не е негова а на "колегата-колекционер" nescafe :)
Malizia
Reactions:

Мнение от Malizia »

rosen_er написа:А знаете ли коѝ е колегата Такев - колекционер както пишете? :)
Не мисля, че тук е мястото за лични откровения :)
Pavlin
Site Admin
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от Pavlin »

Ето нещата се изясняват :)
Няма нищо по сложно в печата на сложен циферблат от печата на обикновен такъв.
В действителност може и тези с черния да се търгуват по добре, но само които са оригинални. А оригинален с такъв дизайн, стрелки и надпис на кирилица не е бил произвеждан никога от руснаци.
Ето всички видове оригинални циферблати, с тяхното съответствие по сериен номер на механизма:

Изображение

Като видим серийния номер на Вашият часовник, ще може да опредим какъв е бил заводският циферблат.
storyteller
Moderator
Reactions:

Мнение от storyteller »

Това съм го писал преди години, когато имаше мода за черни 3017. В момента мисля, че класацията за най-скъпи е: Стрела клас 1 на кирилица, ранен Полет с бял циферблат на кирилица и чак на трето място черните, но не следя вече много внимателно.

А иначе този циферблат е менте отвсякъде. Първо че подобен циферблат никога не е съществувал в черен вариант, второ че белият вариант има много по-тънки маркери, малко по-други надписи и пр. Наистина съжалявам, ако са Ви подвели.

И по-общо за статията - на времето я писах с голямо удоволствие, но все пак имайте предвид, че оттогава нещата много напреднаха, много неща се изписаха и на WUS, и на Часовой форум, пък и по българските форуми. Може би е време някой, който следи по-отблизо, да напише ново обобщение.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Привет и от мен n_thumbsup
Поздравявам ви за това, че поне сте си направили труда да прочетете и напишете нещо за въпросния часовник, което пък от своя страна е повече от оправдано, предвид цената, която сте му сложили.....тя си е направо ибейска icon_crazy
Предполагам, че не сте обърнали внимание, но на цитираната от вас статия във въпросния форум най-отдолу пише : Автор nescafe или казано по друг начин нашият модератор storyteller :) Такев просто я е взаимствал от един друг форум...
Вашият циферблат е ето такъв:http://aukro.ua/ciferblat-strela-3-sht-i4046942867.html Цената му можете да пресметнете лесно :D И още нещо....черна хронографна или каквато и да било стрелка на черен циферблат :o няма как да стане. По-късните Полет и Секонда, които са с черни цифери са с позлатени или хромирани стрелки.
Поздрави и дано съм бил полезен n_thumbsup както и искрено се надявам цената, която сте дали за часовника да е в пъти по-малка от исканата в момента :wink: :b
.
Аватар
hronos
Напреднал
Reactions:

Мнение от hronos »

Циферблата е 100% Новодел, Движението и Касата ще са ясни ако постнете снимка на механизма. Колекционните предмети са сложна материя който някой изучават със години.
Така не става тая работа със подмяна на циферблати, освен ако не очаквате някой да си го сложи на ръката за манифестацията на 1 Май.
plamenhar
Специалист
Reactions:

Мнение от plamenhar »

Нищо лошо няма със смяната на циферблатите-след години се скапват и е възможно да се сменят.
Aко се намерят оригинални,или с новодели,но това трябва да е изрично указано в обявата.
И съответно цената е съвсем друга.
Не искам да мисля,че умишлено ни заблуждават.
По вероятно и него да са го заблудили.
И ако го е пуснал и в ибея,по добре да го махне.
Когато се продават руски часовници на такава висока цена е добре да се направи проучване,за да не се изпада в конфузни ситуации.
Аукциона и продавалника са пълни с подобни недоразумения.
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

1500лв :o icon_crazy Бих дал два за тези пари :D :mrgreen:
.
Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha »

Ми щом продава Сейко хроно за същите пари... с още по-налудничево описание,кво се чудиш. Трябва да се чете,да се пита и да се мисли преди да кажеш или да пишеш нещо. Когато повтаряш нещо папагалски от което не разбираш и бъкел,ставаш кепазе.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

DHM написа:1500лв :o icon_crazy Бих дал два за тези пари :D :mrgreen:
Та да купиш четири?
:muslim: :muslim: :muslim:
Публикувай отговор