Реплики и хомиджи

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
percusst
Напреднал
Reactions:

Re: Реплики и хомиджи

Мнение от percusst »

Предполагам,че тук му е мястото да попитам за едни китайски часовници, за които, ровейки се из нета разбирам ,че са по лиценз на Kronen & Sohne. Това е сайта на китайската фирма : http://www.na-chuan.com/ks_brand.html" onclick="window.open(this.href);return false; тук предполагам ,че Миро (miroman),който е сведущ по китайския въпрос ще има информация.:-)
а това пък е един часовник пак от същата фирма на когото не мога да разгадая за какво са цифрите 1,2,3 и 4 на циферблата с датите на час 3 и цифрите 6,12,18 и 24 на циферблата с дните от седмицата на час 9.
Предполагам ,че са сложени от изгъзица. :-)

Изображение
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

http://forum.watch.ru/showthread.php?t= ... hne&page=2" onclick="window.open(this.href);return false; ето разискване по въпроса.Изглежда всичко е ясно :-)
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Абе за 20 евро си струва, и то турбилион:)
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Не е турбийон - виж, че колонката и регулатора са закрепени към траверсата, а тя - към цифера.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

http://www.ebay.co.uk/itm/Classic-Autom ... 2c73d0e48f" onclick="window.open(this.href);return false;
E те тва имах предвид. То същото - от един конвейр в Китай идват:)
Изображение
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

И аь него имах предвид. Не е турбийон, вервай ми :-)
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Значи добре че се не хвърлих да го зема, че съм се навил за нещо такова, та ако ще и китайско да е:)
Сигурно и за това ще ме разочароваш - http://prodavalnik.com/nov-jaragar-mnog ... -i40784089" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение
DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM »

Искрене, да не си препил с малиново бре??? :o :mrgreen:
.
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

Да - на въпроса на Лаврентий. И вторият е същия.
Сигурно, ама може да не е малиново - на предположението на Митака :-)
Аватар
varban
Moderator
Reactions:
Обратна връзка:

Мнение от varban »

beria написа:Значи добре че се не хвърлих да го зема, че съм се навил за нещо такова, та ако ще и китайско да е:)
Че кво като е китайско, стига да е турбийон.
Ако наистина е турбо, няма обаче да е на тия пари и близо.
Питай Миро, той ще те светне.Хем ги знае, хем има опит. Но аз си мисля, че турбините са на порядък по-скъпи.
nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev »

То за този тип си има термин - Open Heart. Що пише турбийон не знам.
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

http://www.perpetual-watch.com/tourbillon.html" onclick="window.open(this.href);return false; ето един сайт за Лаврентий Павлович да си избере китайски турбийон. :-) В интерес на истината и аз се подлъгах от турбийон за без пари обаче съзрях че е така наречения open heart и реших да споделя за да не стават грешки.
Доста нагло лъжат обаче, но явно имат пазар, щом като няма вой из интернет пазарите.
Аватар
beria
Специалист
Reactions:

Мнение от beria »

Ей, те тук и цените малко по-различни:)))
Аз от турбийони не разбирам, аме тея евтините наистина ми се сториха доста странни и евтини:)
Ама аз като не лъжа и си мисля че и другите не лъжат.
Вече нищо не е такова, каквото трябва да е...
Вчера гледам в един магазин за нови часовници пише Джобен Автоматичен. Заключен във витрината и викам на проидавача дай да го видя тва чудо на техниката, че и 'скелетон'.
Гледам аз от всякаде - автомат нема. Викам му - че що лъжете, тва не е автомат. А той - вие виждали ли сте автоматичен часовник досега, господине? Ами случвали ми се е, отговарям. Ами ето това е автомата - сочи ми диска, държащ машината към корпуса. Ами що не се върти като го движиш, бре, питам аз пак. Ами ето, без да навивам часовника като го разклатя и тръгва - неoспорим аргумент от негова страна. Дори след като му показах на кутията на чист английски да пише "мануал уинд" пак твърдеше че е автоматичен и се отказах:)
Аман от мошеници!
Последно промяна от beria на 19 Фев 2014 11:19, променено общо 1 път.
Изображение
percusst
Напреднал
Reactions:

Мнение от percusst »

Хахахахаха да и продавачи разбирачи доста има! Ето какво четох от другия форум за турбийоните http://strelki.info/viewtopic.php?f=12&t=17034" onclick="window.open(this.href);return false; доста интересно и хубаво написано
Torro
Напреднал
Reactions:

Мнение от Torro »

Часовниците , показани от "percusst" и "beria" са с идентични китайски механизми. Вероятно 2L27 или 2L55 , които са на 21600 маха/час. Механизмите нямат нищо общо с турбилоните, просто са направени така, че да им се вижда баланса. Механизмите не са толкова лоши и дори не са съвсем евтини. Все пак всичко е въпрос на вкус и на късмет. В България китайските механизми се ремонтират трудно, защото няма много резервни части.
До колкото знам идеята за направата на турбилона е да се направи независима точността на механизма от положението и от движението на часовника. За това балансът е "закачен" на жироскопна основа, за да се намали това влияние. Това е изключително усложнение на механизма, поради което е толкова скъп.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии ----- Watch Discussions”