Молба , съвет
Молба , съвет
Здравейте Първо да благодаря на Сашо за отговора и вниманието към мен Болеста ми е насочена към милитарията Събирам и изучавам оръжие до РТОВ и предмети от този период Естественно клошарът в мен не отказва и други неща Имам, за мен красив настолен и няколко джобни Макар че съм куюмджия от двадесет години и колегите са постоянно при мен съм лайк
Та думата ми е
Искам един или ако може два джобни като външност да са като тези които ще пусна по доло
Примерно като патина , замърсеност на циферблата дебела шийка на короната , голяма корона , кръгъл носач , диаметър нещо на към 50 мм Тей като ще ги ползвам не само по възтановки но искам и всекидневно да ги нося трябва да сигурни , точни и перфектни като ход на машината
Часовник за всекидневно ползване с една дума Старите машини мисля ще могат да се закрепят за известен период от време
Може ли да се вгради профилактирана здрава перфектна машина от Молния , доколкото знам има доста здрави и надеждни машини от този модел Разбирам че доста неща трябва да съвпаднат при тая компилация и си трябва профисионализъм та за това се обръщам към вас
Благодаря предварително на всички за помоща и разбира се дано колега се съгласи да се заеме с този мой каприз Ще се вслушам във всички ваши предложения и съвети за да постигнем това което искам
Ето примерно като модел джобните
http://auction.bg/item.php?id=1395296" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auction.bg/item.php?id=868182" onclick="window.open(this.href);return false;
Та думата ми е
Искам един или ако може два джобни като външност да са като тези които ще пусна по доло
Примерно като патина , замърсеност на циферблата дебела шийка на короната , голяма корона , кръгъл носач , диаметър нещо на към 50 мм Тей като ще ги ползвам не само по възтановки но искам и всекидневно да ги нося трябва да сигурни , точни и перфектни като ход на машината
Часовник за всекидневно ползване с една дума Старите машини мисля ще могат да се закрепят за известен период от време
Може ли да се вгради профилактирана здрава перфектна машина от Молния , доколкото знам има доста здрави и надеждни машини от този модел Разбирам че доста неща трябва да съвпаднат при тая компилация и си трябва профисионализъм та за това се обръщам към вас
Благодаря предварително на всички за помоща и разбира се дано колега се съгласи да се заеме с този мой каприз Ще се вслушам във всички ваши предложения и съвети за да постигнем това което искам
Ето примерно като модел джобните
http://auction.bg/item.php?id=1395296" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auction.bg/item.php?id=868182" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Молба , съвет
Здравей и добре дошъл. Пътят, по който си тръгнал да правиш часовник , е доста труден. Първо трябва да се направи уплътнение , което да е между машината и касата. След това, циферблата ще е с различен диаметър и разположение на крачетата. Трябва сигурно ще трябва да се залепи с лепенка. Много по- лесно ще ти е да намериш здрав джобен часовник, или поне с добър циферблат и каса и да профилактираш машината.
Аз съм на същото мнение. Труда който ще се хвърли за събирането и сглобяването на отделни части, ще е същия като този за възстановяването на автентичен часовник. Ако бъдеш внимателен към него и го пазиш, ще работи сравнително точно и дълго време.
Хобито ти изглежада привлекателно! Ако не е проблем за теб, може да ни покажеш някои твои гордости
Хобито ти изглежада привлекателно! Ако не е проблем за теб, може да ни покажеш някои твои гордости

-
- Специалист
- Reactions:
И аз много се кефя на такива с изстрадал външен вид, сякаш са преживели много битки.. :)
Виждал съм вградена машина от Мълния в друг часовник, някъде по аукциона беше.
Може би няма да е много трудно, ако се подберат подходящи и съвместими части. Разгледай и творчеството на колегата kova4ev - обработката, която прави на циферблатите. viewtopic.php?f=56&t=1418&start=195#p21638
Виждал съм вградена машина от Мълния в друг часовник, някъде по аукциона беше.
Може би няма да е много трудно, ако се подберат подходящи и съвместими части. Разгледай и творчеството на колегата kova4ev - обработката, която прави на циферблатите. viewtopic.php?f=56&t=1418&start=195#p21638
Благодаря за вниманиети към хобито ми Доста фото на нещата имам и незнам дали би били интересно за тук но ...

- atanweb
- Moderator
- Reactions:
Ехаа, още един майстор в нашите редици. Вижда се, че имаш желание и умение да правиш нещата красиви и истински.
Първият от посочените от теб е това което търсиш, но според мен може да се намири за по ниска цена. Аз лично ще се оглеждам за предложения, тук в града имам познат антиквар който е понатрупал няколко по стари джобни.. ще ги разгледам специално за теб.
Поздрави!
п.п. Искаме още снимки на твоята колекция.
Първият от посочените от теб е това което търсиш, но според мен може да се намири за по ниска цена. Аз лично ще се оглеждам за предложения, тук в града имам познат антиквар който е понатрупал няколко по стари джобни.. ще ги разгледам специално за теб.
Поздрави!
п.п. Искаме още снимки на твоята колекция.
Добре дошъл,интерес има,ако покажеш дръжките мога да си позная някоя