От доста време не съм показвал нови попълнения.....то не че има и много нови де.....нещо ме налегна лятната суша.....
Та ето няколко красоти на който тайно се радвам....

Ще започна с една германска кварцова радост.....от доста време ми е мерак да имам такова часовниче,но все за мое учудване са с доста високи цени.....но това ми попадна доста изгодно и нямаше как да го пропусна.....изненадващ беше и факче че закопчалката беше "пеперуда"....

Много интересно восточе.....касата много напомня на делукс.....вероятно и ще стане ако се сложи едно 23 камъково жълто механизъмче.....но мен си ми харесва както си е оригинален.....дори не перфектен.....стъкълцето е много странно.....не съм виждал толкова "плоско" на съветски часовник....затова и още си е с него....

Нещо което с нетърпение исках да добавя към колецията си......не излизат много често и затова бях започнал да събирам отделни части за да си събера един.....но за мое щастие се появи тази красота .....работи си перфектно и някакси ме връща във времето с тази металка верижка...

Поредната радост.....не съм фен на "жълтите" часовници,но това ме плени.....в WUS доста ги хвалят и ми се щеше да имам поне едно на марката.....а си намерих перфектното за мен.....
Сега ще представя две часовничета с които изключително много се гордея.....

Като голям фен на марката Seiko а и като цяло на японското часовникарско изкуство за мен е много голяма радост когато попадна на някое хубаво Seiko......за първи път видях DX модела на ръката на един човек (беше същия само че със син циферблат и метална верижка)....от тогава много исках да притежам такова в колекцията си и за моя радост намерих....цената беше повече от достъпна и не се поколебах изобщо.......харесва ми как времето си е оставило своята следа върху него.....работи доста точно.....имаше нужда само от профикалтика.....единствено ме е яд за стъклото,но то не се намира лесно .....но мен и така си ме радва......
И за край оставих една красота на която не съм и предполагал че ще попадна някога.....
Ето я и нея....

Seiko Champion от 1966г......механизма е 7622 но за жалост задния капак е безусловно изгубен....ако някой има и иска да се раздели с него с радост бих го оттървал(един с водно конче е на задния капак)......може би затова ми харесва и толкова много.....напомня ми на едно голяма моя мечта - Rado Green Horse .....но все пак сейкото ми е страшно любима марка и толкова се радвам да го имам.......цифеблата,стрелките и касата са перфетнки......по стъклото има забележки но си е оригиланото с лупичка и искам да си е така......но за жалост механизма е ръждясал.....чак дори до датника.....ако някой има такъв за донор нека да пише.....или поне части който могат да се използват.....дори и баланса не става......много ми се иска да го върна към живот но мак ще е трудно......времето ще покаже всичко.....
Поздрави.....