Buletronic
Re: Buletronic
щот бие на бик-троник на англ. не съм се замислял да питам
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 25 яну 2012 00:17
Buletronic е на английски. Българското име по паспорт е Булелектроник и означава българска електроника.

Пак има несъответствие. Ако първо е било мислено името на български, булелектроник е трябвало на английски да бъде пак bulelectronic. Само "етроник" не се превежда. От друга страна няма пречки и на български да е "бул-етроник".
- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Абе, те тези ... са се ос...ли дотам, че на лицето да пише Buletronic, а на капака Buletronik , ти в какви детайли си седнал да разсъждаваш. Пълна недомислица недоправена, но нали е наша, има някакъв чар.
clockwiser написа: Пълна недомислица недоправена, но нали е наша, има някакъв чар.

Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. 

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Имам го. Но твоят е в перфектно състояние. Поздравления!
Давани са на участниците в конгреса на ДКМС. Същата мижава гравировка на капака.
Принципно по онова време често са купували електрониката и капаците от Хонконг. Черупката може у да са я правели тук и са сглабяли в Правец. Иначе първите, с LED дисплей си или личи че са сделани у нас или в СССР, макар че и тям може да има вносни компоненти.
Давани са на участниците в конгреса на ДКМС. Същата мижава гравировка на капака.
Принципно по онова време често са купували електрониката и капаците от Хонконг. Черупката може у да са я правели тук и са сглабяли в Правец. Иначе първите, с LED дисплей си или личи че са сделани у нас или в СССР, макар че и тям може да има вносни компоненти.
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 26 май 2013 21:00
- Контакти:
Жалко, че няма кварцета Булетроник. Само слухове има, ама часовник не съм виждал.clockwiser написа:... но нали е наша, има някакъв чар.
Тогава щях да си намеря едно.
А тия с цифрите не мога да ги нося. Само един такъв съм имал, руски.
Работеше, всичко си имаше, даже корекция на грешката, бях го направил до десета точен, ама не можах да ги залюбя тия с цифровата индикация.
Иначе да, има чар.
Ама като не съм колекционер, за мен не е обект

Часовниците, дето ги чопля, трябва да могат да се носят. Мъжките - аз и синковеца. Дамските - жената и дъщерята

Те са и по-неудобни за отчитане на времето - като видиш 10:22, и докато разделиш 10 на 22, то вече станало 10:23varban написа:clockwiser написа:... А тия с цифрите не мога да ги нося...

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Контакти:
Ааа! Че той убиец бе!
Що го няма на http://clockwiser.wordpress.com/categor ... %80%D1%86/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Давай и машината
Що го няма на http://clockwiser.wordpress.com/categor ... %80%D1%86/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
Давай и машината

- clockwiser
- Специалист
- Reactions:
Щот мързел... ще снимам машината довечера. Не съм го отварял още, както го взех, отиде в кутията да чака ред,
- varban
- Moderator
- Reactions:
- Контакти:
А той кво, да не е болен?
Интересно, заедно с машините ли са идвали циферите и стрелките?
Сакам да се надам, че не са поръчвани направо в каси...
Интересно, заедно с машините ли са идвали циферите и стрелките?
Сакам да се надам, че не са поръчвани направо в каси...
- clockwiser
- Специалист
- Reactions: