Seiko
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Re: Seiko
Чудесна находка, имайки предвид запазеният вид. Серията Спортматик е и първата масова ,макар Сейко да правят първият автомат 1956г. който не става масов. Базовият модел е кал. 66 ,като 66А е без дата, а 66Б е с дата с ръчно навиване. Старото лого с петицата е поне 5г. преди Сейко да приеме доктрината (5) през 1970г. Чудесна антика.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
- atanweb
- Moderator
- Reactions:
- Регистриран: 20 яну 2012 22:02
Благодаря Мишо. Чудесно анонсиране на модела.
Подготвям се за зимата. под дългия ръкав ми трябва удобен, малък и красив часовник. В този случай ще се радвам и на парченце история от големия пъзел на Сейко. Така и не научих коя къщичка на кой ден от седмицата отговаря.
Все трябва в картинката да гледам.
Това е примерен диск от друг по късен модел с двуезичен календар. Горепоказаният 6619 е само на японски.

Подготвям се за зимата. под дългия ръкав ми трябва удобен, малък и красив часовник. В този случай ще се радвам и на парченце история от големия пъзел на Сейко. Така и не научих коя къщичка на кой ден от седмицата отговаря.
Все трябва в картинката да гледам.
Това е примерен диск от друг по късен модел с двуезичен календар. Горепоказаният 6619 е само на японски.

Ами ето - става нещо като Розетският камък и разгадаването на египетските йероглифи.Тука имаш на английски и съответната "къщичка" на японски. В JDM стандарт всички са само на японски. Може би е интересно, че като цяло японската и руско-съветската часовникарска промишленост до към началото на 70-те следват изключително сходен път, на нови производствени часовникарски сили, които започват да конкурират европейските производители, където френските и особено английските ,не издържат на конкуренцията, като отстъпват на швейцарската и немската индустрия.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 окт 2015 21:42
Пак е Сейко, пак е хронограф, но този е и будилник. Изненадах ли ви?

Нищо особено в наши дни, но през '81 сигурно е бил върха на сладоледа.
Скромен набор от функции: час, ден, дата, хронограф, таймер, и будилник, 12/24 часов формат, писука на кръгъл час. Да не забравя и лампа ( която не върши никаква работа, но пък свети).

Нищо особено в наши дни, но през '81 сигурно е бил върха на сладоледа.
Скромен набор от функции: час, ден, дата, хронограф, таймер, и будилник, 12/24 часов формат, писука на кръгъл час. Да не забравя и лампа ( която не върши никаква работа, но пък свети).
-
- Специалист
- Reactions:
- Регистриран: 07 яну 2015 21:50
Даа, колегата показва много красив и винтич часовник . Но според мен - и това си е лично мое мнение -такива часовници не могат да се надграждат ! - Да поясня - например не можеш да му смениш металния лагер на барабанната ос със същия но от рубин-искуствен -ама е рубинен!

- май единственото което съм правил с тези електронни часовници е било да изменя фона на циферблата от бял с черни цифри на черен със бели цифри .- Дано да не съм засегнал някой съфорумец който има от тази чудесна марка електронни часовници.