И аз минах през тези етапи. Явно като не познаваш нещо си склонен да го отричаш. Смятах Амфибиите и Командирските за груби недодялани часовници и се чудех на хората които направо ги издигат в култ, а те не са никак малко. Мислех че никога няма да се съблазня да си взема такъв часовник. Случайно попаднах на един Командирски сред един лот от стари часовници, които бях взел. Неугледен, мръсен, ожулен и изстрадал часовник 2414А, от ония с парашута. Обаче въпреки всичко работещ! Допадна ми и кафявия циферблат с напукана боя. Измих го, полирах му стъклото, сложих му една милитъри нато каишка и реших да го понося... и се влюбих в него. Впоследствие му смених и безела с нов. Въобще запалих се и аз по тези часовници, е не дотам да ги събирам поголовно, но все пак си взех няколко, предимно за носене.
За да не съм офтопик, ето още един от любимите ми часовници за носене, който не съм го показвал тук. "Восток Командирские" 2416Б с неоригинална окомплектовка.
И един "Восток Амфибия" 2416Б, също от най-често носените ми ежедневни часовници:
Хубав циферблат и идейни стрелки. Съвсем не прилича на някогашните амфибий - за добро или за лошо все още не мога да дам мнение, тъй като не съм ползвал такъв.
Поздравления!
п.п. ако е с 24ХХ то мисля, че човек би трябва да се радва на този факт.
Мдаа, не бях обърнал внимание, но когато го почиствах забелязах, че касата не е стоманена.
Въпрос.. ако сложа стоманена ще се води ли оригинална окомплектовка, или Албатросите като цяло са само с 2409 ?
Събрах си ежедневен часовник!
Отдавна ми беше мерак да си сглобя часовник по мои идеи...
Каса - СССР
Механизъм - автоматичен 2416Б, руски
Циферблат и стрелки - нови, руски
Коронка - нова, стоманена
Безел - СССР (приемам идеи за друг, искам да сложа стоманен)
Верига - Нова, масивна, 20mm, китайска (имам и оригиналната, но много тенекиена за носене)
Пръстен на механизма - СССР
Приемем идеи и препоръки!
Последна промяна 1 на malandro, променена общо 28 пъти
Поздравления! Касата Нептун е много хубава.
Циферблатът е в приятен пастелен цвят и хубав дизайн.
За безела.. не знам дали ще намериш по подходящ. Този май е най-хубавият като вариант.