В шеги и закачки ...

Тук пишем за каквото се сетим
stepona555
Специалист
Reactions:
Регистриран: 07 окт 2015 21:42

Re: В шеги и закачки ...

Мнение от stepona555 » 09 юни 2024 21:00

Днес един познат ми зяпаше Г шоците и се изфука че имал ПроТрек , е вече си трае и се облизва.
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:
Регистриран: 12 мар 2013 19:01

Мнение от Lyubo_sr » 10 юни 2024 06:28

А работи ли? :wink:
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 10 юни 2024 18:42

Трябва да му сложа нов акумулатор , това вече не е голям проблем ще изтърбуша някоя смарт гривна , а къде съм качвал снимки че работи не помня , и доста бързо хващаше сателитите.
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 15 юни 2024 09:56

Мешана скара за еспанския форум , малко кварц , малко джобно часовниче , Зенит (преди време един познат ме пита Зенит дали е руска марка ,щом правят фотоапарати ) кварцов Свач , механика ама с аларма , колко му трябва на на сегашното поколение да стане разногледо.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 16 юни 2024 09:12

Препоръчвам ви да гледате сутрешния блок на канала , покрай другата помия най ярко се открои еврея с трабанчето , сред другите бисери щял да прави часовник за Луната където времето вървяло 6 пъти по бавно понеже гравитацията била по слаба .
Само за сведение на посрещачите , от два дни се говори че има проблем с връщането на хамериканските космонавти , мотора протекъл от 6 места и сега търсят кълчища да го позапушат.
Да дъвчеш хамбургери и да правиш ракети е почти едно и също , трябва афроамериканец с чук и някой да го мотивира .
Весели празници!
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 04 авг 2024 13:30

След 10 години неспирна работа компа почна да забива като му отворя 25 прозореца и един познат ме запали да си сглобя нов.
Идеята на стария беше да не харчи много ток (процесора е интел5 ниска консумация само 30вата) и все пак да работи , аз не играя игри и даже вградената графика ми върши работа .
Винаги със се учудвал на хората които си купуват готови сглобени пц , аз и на тия които ходят на часовникар да им сменя батериите се учудвам.
Накратко започна се с програма минумум , и леко се появиха разни екстри.
Платката няма собствена графика и купих някаква за 30 евро нисък профил за да влезе в мини кутията е тя влезе ама друго остана отвън :lol:
Когато всичко изглеждаше готово не можах да намеря подходящ охладители и за 24 евро се появи тоя който се оказа че е двойно по висок и се намеси железара в мен със Болгарка в ръка успях да го вкарам.
Оказа се добър избор на стрес теста не вдига повече от 59 гр.
Не че нямам няколко ССд , ама платката има слот за М2 и хоп за още 50 еврейчета 1 тера.
Понеже кита който поръчах е със 16 рам за още 12 евро направо поръчах още толкова
И както се случва от 50 крайната цена си стана 150.
Все пак ако си имате кутия със захранване и няква стара графика може се вместите до 100 лева и да имате доста прилична машина.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение

Изображение
И не на последно място не ви съветвам да се впускате в приключения със АМД , купих на жената лаптоп за да си реди пасиансите , смених му диска с ССД сложих му Линукс и мисли все едно смята външния дълг на щатите .
Весели почивни дни :b :b
Изображение

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Регистриран: 20 яну 2012 22:02

Мнение от atanweb » 04 авг 2024 20:50

Култова доработка с охлаждането. Колхозки тунинг.
Хубаво, че М2 ама що ще ги правиш тези 1000гб. Можеше да спестиш половината и да остане за донор на Зодиак-а
Поздрави!
п.п. Линукс ФорЕвър! Убунту де...
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 05 авг 2024 10:20

Хубав въпрос , оказа се че количеството на паметта о обвързано със скороста на достъп , търговска политика.
Не можеш да си купиш 128 Гб което работи с 10Гб в секунда.
В конкретния случай поръчах на дъщерята 512 за 45 евро , тя докато се накани да цъкне в амазон обявата изчезна , аз вдигнах скандал и тя му купи 1000 Гб за 64 евро , обаче в деня в който дойде , амазона направиха примоция и аз върнах тоя диск и взех абсолютно същия за 50 евро , така останаха няколко евра за Нов Зодиак .
След труден разговор да убедя младото поколение че когато с 2 кликвания спестяваш 15 евро за които иначе работиш половин час в банката май накрая ме разбра .
Днес чакам да дойде кабел с две УСБ 3.0 който се включва на дънната платка , а иначе по 5 евро се продават платки с 4 УСБ 3.0 и понеже имам едно свободно ПЦИ някой ден може и да взема , като се замисля мишката и клавиатурата не им трябва голяма скорост и е все тая къде си ги включил.
Но е хубаво да имаш скорост като си сваляш видеата от картата на дрона или си правиш резервно копие на външен диск.
Да за колхоза си прав , но знам че ако си купя нова кутия , на следващия ден ще намеря поне две на битака по 5 евро , по добре да спестявам за Брайтлинг че живота е кратък
Отделно стърчащия отгоре радиатор напомня за американска кола със механично турбо което стърчи от дупка в предния капак . И по добре се охлажда , половината топлина излиза извън кутията , аз имам и водно охлаждане , ако го намеря в пещерата на Аладин .
Сега седнах да си припомня малко виртуалните машини , едно време с 4 ядра и 4 Гб свободна рам работеха бавно и мъчително . Ще видя как е със 16 ядра и 30 или 60 рам.
По спокойно си цъкаш на всякакви линкове които се опитват да ти набутат нещо не много желано.
Весела седмица
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 18 авг 2024 19:19

Проекта е към края си вчера монтирах последно една платка с 2 УСБ 3.0 в единствения свободен ПЦИ слот .
Купих си уж най бързата флашка която намерих , може да се включва в телефона и в компа , след 2 часа борба успях да я преформатирам ,като бяхме с дос всичко беше лесно , сега е много шарено и много трудно .
И накрая уморен реших да ви направя снимки от терасата на офиса , за сведение на Мишо в скъпите хотели е празно , иначе има доста туристи в последните 2 год.
Изображение
Изображение

Изображение
:b
Изображение

Отговори

Върни се в “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”