След 10 години неспирна работа компа почна да забива като му отворя 25 прозореца и един познат ме запали да си сглобя нов.
Идеята на стария беше да не харчи много ток (процесора е интел5 ниска консумация само 30вата) и все пак да работи , аз не играя игри и даже вградената графика ми върши работа .
Винаги със се учудвал на хората които си купуват готови сглобени пц , аз и на тия които ходят на часовникар да им сменя батериите се учудвам.
Накратко започна се с програма минумум , и леко се появиха разни екстри.
Платката няма собствена графика и купих някаква за 30 евро нисък профил за да влезе в мини кутията е тя влезе ама друго остана отвън
Когато всичко изглеждаше готово не можах да намеря подходящ охладители и за 24 евро се появи тоя който се оказа че е двойно по висок и се намеси железара в мен със Болгарка в ръка успях да го вкарам.
Оказа се добър избор на стрес теста не вдига повече от 59 гр.
Не че нямам няколко ССд , ама платката има слот за М2 и хоп за още 50 еврейчета 1 тера.
Понеже кита който поръчах е със 16 рам за още 12 евро направо поръчах още толкова
И както се случва от 50 крайната цена си стана 150.
Все пак ако си имате кутия със захранване и няква стара графика може се вместите до 100 лева и да имате доста прилична машина.

И не на последно място не ви съветвам да се впускате в приключения със АМД , купих на жената лаптоп за да си реди пасиансите , смених му диска с ССД сложих му Линукс и мисли все едно смята външния дълг на щатите .
Весели почивни дни