Страницата на stepona555

Тук пишем за каквото се сетим
Потребителски аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:
Регистриран: 04 яну 2012 22:27

Re: Страницата на stepona555

Мнение от omegaqq » 04 яну 2016 00:05

stepona555 написа:Здравейте,
На цифера пише 5 дней , които изтекоха вчера в 14 тукашно време , 26 часа след това продължава да си цъка и направи минута и половина избързване за 6 дни, да не би пружината да е от 8 дневен , ако самов това им е разликата.
В случая иде реч за интервала през който трябва да се навива часовника (5 дни), но това не значи, че с едно навиване кара толкова. Пример - ръчните се навиват през 24 часа, но в повечето случаи карат двойно повече. Това се прави с цел часовника да работи в диапазона в който пружината има постоянен въртящ момент. След това точността на механизма пада. Надявам се добре да съм обяснил дереджето.

stepona555
Специалист
Reactions:
Регистриран: 07 окт 2015 21:42

Мнение от stepona555 » 04 яну 2016 20:27

Още не е спрял , на руския форум намерих пост в който пише ,че нормално вървят 7 дни , интересно от вчера рязко развали точноста и избърза много но не спира icon_crazy

:b
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 04 яну 2016 20:31

Разгледах форума и не съм сигурен в кой раздел да сложа линк към информацията в руския раздел на един еспански форум, затова го слагам тук , а ако някой сметне че има някаква полза да го копира там където трябва

http://www.hablemosderelojes.com/forum/ ... mando-Rojo

Например , това ми се стори доста подробно като за конкурса сега, ама вие ще кажете.

http://www.hablemosderelojes.com/forum/ ... o-completo
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Мнение от Pavlin » 04 яну 2016 20:54

Имах преди години постове в този форум, но сега не ги намирам, да не би да трият?!

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 04 яну 2016 21:05

Pavlin написа:Благодаря за изчерпателния отговор! И аз предполагах че ще е 5в, но по скоро ме интересува поляритета на самата щипка?
Сигурно не си видял сред многото глупости които съм изписал
Усб кабел , ножица и тиксо.Кабела се отрязва обелва, червената и черната също се обелват малко по дълго, смачкват се на топчета и се залепват с тиксо на гърба на гармина върху двете крайни метални плщадки.
Червената откъм бутона ок черната от другия край, двете средни не ги пипайте те са за данни.
Включвате в първия срещнат комп и това е.
Изображение
На снимката се вижда къде е плюса , ако завъртиш часовника по оста на каишката така че да гледаш гърба и контактните пластини са ти отдясно , плюса е най долу , минуса най горе.
после ще кача снимка но срещу плюса на капака пише Тайван , а горе срещу минуса Гармин, за модел 110
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Контакти:

Мнение от Pavlin » 04 яну 2016 21:14

Прочетох ти целия пост, но моделът е различен, не знам дали поляритета ще е същият:
Иначе мислех да му пусна 5в от зарядно за GSM.
https://buy.garmin.com/en-GB/GB/sports- ... 27335.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Изображение

Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 05 яну 2016 00:26

http://polyenios.blogspot.com.es/2013/0 ... st-37.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tук един комшия обяснява как се отваря часовника :) , е после го дупчи да му закачи външна батерия icon_crazy :mrgreen: , това не го чети .

http://www.amazon.com/forum/-/Tx8J9PNXC ... B0011UNTYC" onclick="window.open(this.href);return false;
Тук един пита дали това за 310 става за S1 като моя и отговора е да!

Изображение

Ако разстоянието между контактите на твоя е 20.00мм е много вероятно плюса да е долу като на моя .
Тук или рискуваш и пробваш с нещо много маломощно 5волта или с последователна лампа , че да светне ако нещо се претовари.

Или както обяснява гърка отваряш го отпред и ако не е ясно правиш макро снимки да видим кое е плюс и минус

:b
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 05 яну 2016 01:44

Pavlin написа:Имах преди години постове в този форум, но сега не ги намирам, да не би да трият?!
Не знам да трият , аз съм отскоро , може да са имали проблеми и нещо да се е загубило .
напиши ми ника да пробвам да потърся или да питам някой , ама ти сам можеш да го направиш и сигурно по добре.
Търговския раздел не може даже да променяш поста си , друг не може да поства , много добре направено според мен . има само едно правило един ъп на 24 часа
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Контакти:

Мнение от Pavlin » 05 яну 2016 08:17

Бил съм писал в другият им форум: relojes especiales, zarinni ми е ника и в двата.
Техните системи предлагат много възможности, но са платени. Нашият е напълно безплатен и като система и услуга на потребителите.

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 05 яну 2016 10:40

Pavlin написа:Бил съм писал в другият им форум: relojes especiales, zarinni ми е ника и в двата.
Техните системи предлагат много възможности, но са платени. Нашият е напълно безплатен и като система и услуга на потребителите.

Изображение

Има те като акаунт пратих ти съобщение.
В момента няма нищо платено, има само ограничение 100 поста и 3 месеца за да почнеш да продаваш, като гледам някои обяви тук не е лоша идея.
Естествено има бутон за дарителство , но той нети отваря скрити раздели с инфо като в другифоруми.
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Контакти:

Мнение от Pavlin » 05 яну 2016 13:59

Платена е самата система. А ако се закупи след това все от някъде трябва да се избият тези пари. Тези форуми за които говорим имат бутон "Donate" и отделно печелят доста добре от банери. В други форуми добавят дори и тарифи за обяви.

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 06 яну 2016 03:35

Подаръците подраниха с един ден , тук в еспана ги раздават на 6 януари , няма коледа нова год.

Първо снимки на механизъм 42 на Тимекс НОВ
отзад
Изображение

Изображение

Изображение

И откъм календара дето трябва да го местя :o

Изображение

Изображение

Изображение

Първо май трябва да острижа котката и кучето за минута докато го снимам и хванал косми .

Сега седя и си мисля и както казва шопа , по едно време усещам ,че само седя :D .
Дали да опитам да взема от този нов механизъм баланса и да пробвам да го сложа на стария часовник , за да спася местенето на всичко около цифера.
Или да взема да разглобя до основи стария и да добавам на този механизъм всички колелца на които даже имената не им знам + календар n_sad двоен icon_crazy

Пояснявам , че имам лупа една малка отверка пинцета и сглобени часовници с календар 0 а от останалите се броят на палците на двете ми ръце + проблемите със зрението.

Очаквам някакви насоки пък били и в посока към най близкия часовникар.
А механизма железен , сложих му някаква батерия и хукна , нали няма стрелки да му пречат

Да не забравя още веднъж благодарности на колегата Пламен който ми даде линка за механизма

А пред очите ми под монитора съм сложил танкиста 117 ЧС и ми образува нерви в момента 8 дни и 13 часа след като го навих си цъка безгрижно и все повече избързва. 5 дневен бил , ако бях взел 8 дневен сигурно 1 месец щеше да върви

Хайде наздраве :b :b :b и честит празник на всички именници
Изображение

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Контакти:

Мнение от varban » 06 яну 2016 09:40

stepona555 написа: Дали да опитам да взема от този нов механизъм баланса и да пробвам да го сложа на стария часовник , за да спася местенето на всичко около цифера.
А контактната пружинка на стария?
Това ли е?

stepona555 написа:
Или да взема да разглобя до основи стария и да добавам на този механизъм всички колелца на които даже имената не им знам + календар n_sad двоен icon_crazy

Пояснявам , че имам лупа една малка отверка пинцета и сглобени часовници с календар 0 а от останалите се броят на палците на двете ми ръце + проблемите със зрението.
На мен първия ми бой с часовници беше точно с двоен календар.
Първи рунд: Ракета 2623Н: viewtopic.php?f=104&t=1692" onclick="window.open(this.href);return false;
Втори рунд: Ракета 2628Н, пак там някъде.
Трети рунд: Восток 2605, и той е там.
Трите един до друг са в този постинг: viewtopic.php?f=104&t=1692&start=20#p13293" onclick="window.open(this.href);return false;
После си получиха имена и сега са точно в същото състояние, с изключение на Восток "Илюша" 2605 - него Сейкоша-сан ми го стегна и той малко по-късно получи историческия си облик и значение :D

Ама линкът не е за хвалене, а за съвет.

Най-голям зор видях именно с двойния календар. На Ракета "Т-55АМ" 2628Н само свалих стрелки, цифер и календар, та да докопам карамфила.
Нищо друго не съм пипал, даже ремонтоарния механизъм. Десет пъти се препотих, въпреки че трудно може да се прецака нещо. А колко време съм пълзял по пода с магнит - ми сугурно три пъти повече, отколкото съм го правил.
С Востокът видях по-малко зор, неговия календар е по-лесен.

Машините на Восток 2605 и Ракета 2609НА (или 2623Н) ми бяха много по-лесни. Ама става дума за обикновени машини, с рубини. С механизми тип Рухла е точно обратно - отвратителни са за ремонт :) И на тях календарът ми е по-лесен, че и досега!

Та съветът ми е да се потренираш. Именно на някоя Рухлица. Нямам предвид кварцето, а щамповката, с конуси на баланса.

Тренировките са полезно нещо. Особено ако правиш машина без ни една резервна част.

А скачането във вода направо надълбокото... не знам, аз тогава загубих само една пеперудка, щото е месингова и работех на килим. Ама съм имал късмет, или пък обратно :) За 32 месеца съм утрепал толкова време, че не е истина :) И сух остатък: половин кофа часовници, от които десетина ловят око :)

Абе нещо се разписах... майната му, няма да го трия :)

Я сподели, що работиш само с една лупа и каква е тя. И какво си пробвал.

Щото повечето от нас имат дертове със зрението, и пак чоплят, се едно това е лекарство :)

Не е зле да идеш на очен лекар, ама истински. Дето не само кампутер ползва, ами и старите техники - набор от лещи в едни такива рамчици.
И да вземеш една-две машини в джоба, и да ти подберат лещи за най-остро зрение на малко разстояние.

Щом те тегли да чоплиш, ще чоплиш, де ще ходиш :) Ама очите от тази работа няма да се оправят. И гледай да ги разваляш по-бавно, та да има за повече :)

За очните лекари - да знаеш, че има и истински! Имах възможност да проверя, за съжаление, по най-остросюжетния начин :)

stepona555
Специалист
Reactions:

Ивановден

Мнение от stepona555 » 07 яну 2016 20:12

Не видях другаде и реших тук да честитя именния ден на всички Ивановци!
Да сте живи и здрави и с нови часовници.
Наздраве :b
Изображение

stepona555
Специалист
Reactions:

Мнение от stepona555 » 08 яну 2016 17:14

viewtopic.php?f=58&t=5288&start=200#p49205" onclick="window.open(this.href);return false;
Прескочи 11 дни и не спира засега 12 минути напред.
Изображение

Заключена

Върни се в “Всичко останало ----- Off Topic Discussions”