Колекция от стари часовници.....

Има какво да се види
Prisadov
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 13 яну 2013 23:39

Re: Колекция от стари часовници.....

Мнение от Prisadov » 22 юли 2013 21:23

bobozhinov написа:Освен с пословичната си издържливост,Orient се славят и с най-ефективния навивателен механизъм(казвам го и от собствен опит),2-3 часа носене на ден са му достатъчни,за срам на други много по-скъпи марки :) Така,че адмирации за покупката!
Благоря!.....радвам се че и на вас ви харесва !

Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov » 22 юли 2013 21:42

От доста време несъм показвал нещо ново.....то и голяма суша това лято нищо че последните дни е някво облачно....може би се дължи и на факта че напоследък много пътувам и не ми остава почни никакво свобовно време да се задържа при часовничетата ми....но днес ми се върнаха от ремонт няколко красоти,които са ми изключително ценни подаръци от един много сърдечен и добър човек от този форум....който с радост мога да нарека приятел (говоря за онзи сърцат Габровец,който радва всички ни)

Та преди време той ме изненада приятно с няколко красоти...веднага отидоха при чичко часовникар да се види какво ще се направи и днес ще ви покажа няколко готови...

Изображение
Ще започна с това прекрасно дайвърче....много голяма радост....навива се изключително мазно,което само ме радва а лупичката носи едно приятно чуство на старинност....

Изображение
Ето и една друга радост от любимите ми "неизвестни швейцарци" (марки който така и не са просъществували)....незнайно защо но много ме радват....а това е с толкова красиво зелено циферблатче....а в каква красота го е превърнало времето....

Изображение
Ето и едно много мечтано часовниче...амбатросчетата винаги са ми харесвали ,но досега винаги са били на доста висока цена(поне на тези на които съм попадал) а това е толкова красиво....леко окаяно.... оставило своето място във времето.....

Изображение
А това е просто красота....няма секундарна стрелкичка но пак работи....винаги съм се радвал на часовничетата с такава форма на касата....може би заради JLC reverso или елегантността която носят с тях....незнам,но ме радват....за първи път виждам и работещо такова....немога да му се нарадвам....

Благодаря ти Митак......!
Другите когато и те са готови!
Поздрави и жив и здрав !!!! :b

cerasimi
Специалист
Reactions:
Регистриран: 05 апр 2012 15:23

Мнение от cerasimi » 22 юли 2013 21:51

Браво, добри часовничета!! :D :clap:

Потребителски аватар
Lyubo_sr
Специалист
Reactions:
Регистриран: 12 мар 2013 19:01

Мнение от Lyubo_sr » 23 юли 2013 07:25

Prisadov написа:
Изображение
А това е просто красота....
Черна завист ме гризе... :redface
Честито! :b
Напоследък ме преследват умни мисли, но аз съм по-бръз. :)

DHM
Специалист
Reactions:
Регистриран: 31 окт 2012 12:06

Мнение от DHM » 23 юли 2013 22:53

Дадени са от сърце :thumbup:
И са приети така :) Но най-радостна е емоцията, която предизвикват у теб и това си струва :thumbup:
Поздрави!!!
.

Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov » 05 авг 2013 16:41

Митак неможеш да си представиш какви прекрасни емоций ми носят !!!

Ето и нещо на което попаднах случайно докато бях на гости при роднини....много красиво часовниче....и за моето учудване работи....само дето секундарна стрелка няма но и така е хубаво...
Изображение
голяма радост....напомня ми на ролексите от старите филми :D ....

Потребителски аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:
Регистриран: 04 яну 2012 22:27

Мнение от omegaqq » 05 авг 2013 16:54

Prisadov написа: ...
голяма радост....напомня ми на ролексите от старите филми :D ....
Но според мен е ориент и за времето си е бил класи над споменатата марка.

Prisadov
Напреднал
Reactions:

Мнение от Prisadov » 05 авг 2013 17:24

Да кварцово ориентче :) радвам се че ти харесва !......

Потребителски аватар
omegaqq
Moderator
Reactions:
Регистриран: 04 яну 2012 22:27

Мнение от omegaqq » 05 авг 2013 17:29

Prisadov написа:Да кварцово ориентче :) радвам се че ти харесва !......
Освен, че ми харесва, това е и най-ранния механизъм, който съм виждал, с функция EOL(край на живота на батерията). При този модел секундната стрелка прескача през 2 секунди. Като се има предвид, че механизма е разработка началото на 70-те, демек в зората на кварцовите часовници, сещай се колко напред с материала е била фирмата производител.

dreadx
Специалист
Reactions:
Регистриран: 20 апр 2013 16:58

Мнение от dreadx » 05 авг 2013 18:13

Ийй, много ми харесва! Ако го отваряш дай снимка и отвътре.

Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Мнение от Seikosha » 05 авг 2013 21:58

Чудесен е часовника,силно ми прилича на един стар Citizen който имах преди много години. След като Seiko пускат през 1969г. първият в света кварцов часовник Astron ,нормално е всички други фирми да захапят веднага новата тема.Кварцовите Ориент са по-малко от към мъжки модели,дамските са повече,а иначе за жалост,превъсходният производител на чудесни механични механизми Citizen решава,вместо да ги глътне Сейко,както прави с Ориент през 2001 и окончателно през 2009г.,да преминат изцяло на кварцови механизми и макар,че сега са световен лидер,светът загуби един превъзходен производител на механични часовници,още около 1980г. Наистина ламята Сейко е нещо уникално,само RICOH не можа да глътне,минаха в производството на електроника и им "избягаха" един вид,но предполагам,че ако Сейко електроник корпорейшън реши,ще ги глътне и тях като дюнер кебап дет ми се е изпречил на пътя след великденски пости. Много харесвам ORIENT WATCH.Co чудесни са,всичко се произвежда изключително в Япония,за разлика от Цитизен и Сейко,имат изключително красиви модели,макар преди години да "плащаха данък" заради насочеността си към завладяване на арабският пазар(подобно на ОMAX) Хубави и здрави механизми,работещи чудесно и надеждно.В един американски сайт*по-точно форум) ги сравняваха с най-добрите модели на ЕТА и имаше мнения,че докато ЕТА може да дава малки отклонения,но са постоянни и прогресивни,то при Ориент е забелязано,че има компенсиране,т.е. един два дена избързва,а после компенсира.Не разбирам от механика,но ми направи впечатление това сравнение(може би е доста по-сложно)

Накрая ще ви покажа и един Ориент,модел 2011г. ЕТАС 004 води се модел "GALANT" него го слагам само като ходя да искам заем от някоя банка :lol: Много качествен и красив,един от няколкото съвременни часовници които имам, 4,5см. квадрат с тежка верига,24 часов,дава ми 8сек. избързване на 24ч.,но нямам намерение да го пипам. Имах същият модел 001 с 18К розово злато,но ми тръшнаха едни пари,на които не можах да устоя. Чудесен е,можете да ми вярвате :)
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM » 05 авг 2013 23:43

Тъкмо се чудех как ли стои на ръката ти този "бумбалник" и ти ме изпревари :lol: :b
.

Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Мнение от Seikosha » 06 авг 2013 02:43

"Бумбалник" :) ? за първи път чувам и чета за такава рапсодия в дуокватро.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

rosen_er
Специалист
Reactions:
Регистриран: 19 яну 2012 19:20

Мнение от rosen_er » 06 авг 2013 08:29

Един колега си "самоподари" по случай пенсионирането същия,но в позлатения вариант.Брутално му стои до огромния пръстен от "благороден" метал :lol:

DHM
Специалист
Reactions:

Мнение от DHM » 06 авг 2013 10:59

Знам :) Имах такъв! Сега му се радва мой приятел :wink:
.

Отговори

Върни се в “Форумни колекции ----- User collections”