Първият е една мъжка "Заря" ("Zaria"). Тези часовници силно страдат от нетрайното покритие на циферблатите. Обикновено са със съсипани циферблати. Досега нямах годен такъв часовник, затова се изкуших да взема този, макар и обявен за неработещ. Състоянието му е сравнитално добро, запазена каса и прекрасен циферблат. Много обичам този изумруден цвят! Има една малка точица с паднала боя по циферблата, но това не ми разваля настроението! Доста голям е като за съветски часовник - 39х41 мм, и междулъговото разстояние е по-голямо от това на масовите часовници - 20 мм. Калибърът е 2009.1А със 17 камъка. Оказа се че работи, така че ми спести известни главоболия с ремонт или подмяна на механизма. Много съм доволен!

Следващият часовник е със сходен цвят на циферблата, макар и доста захабен. И циферблатът, и касата. Обаче ме привлече едно заради цвета, друго с това че е от любима марка "Слава" ("Slava"), и трето че е брандиран като "Cornavin" и досега не бях го срещал в това оформление. И така - "Слава" 2427 автоматик, 27 камъка. Размери 37х42 мм., 18 мм. междулъгово разстояние, експортен вариант за Западна Европа под името "Cornavin".

Още един прекрасен "Луч" ("Luch") за колекцията ми! От любимия ми калибър 2209, 23 камъка. Позлата 10 микрона.

Изключително съм доволен и от четирите часовника и много си ги харесвам, но последният може да се каже че ми е фаворит! Прекрасен топъл масленозелен цвят на циферблата, страхотно подхождащ си с тъмно-златистия цвят на касата, стрелките и индексите! За мен това е един от най-красивите ми часовници! "Слава" ("Slava") калибър 2414, 21 камъка, позлатен. А и състоянието му е много добро, много е запазен!

Следващата група часовници ще са от Швейцария и Германия, някои не съм ги получил още, други са вече при мен но не са подготвени и снимани, така че в скоро време ще ги показвам и тях.