За конкретният часовник - за повечето от нас е ясно,че циферблатът е новодел,а бих казал и съм почти сигурен,че и надписа на задният капак е прясно добавен. Макар и много професионално направен,не е характерен за изработка от 60-те год.,просто технически е по-нов,да не навлизам в подробности. Кондиката е ,че Колаксъзов е чопнал от някъде добре изглеждаш Полет и гледа чиляка да изкяри някой лев. Това е! И това не е подсъдно и не винаги премълчаването на истината ,непременно е лъжа. В крайна сметка,всички ние сме минали през един период на "голямото клатене"

Иначе,лично аз съм правил забележка в обява на Колаксъзов (в раздела има филм и лентата може да се върне назад) ,но в него случай,той предполагам неволно и от незнание,беше дал явна и грешна информация(някакъв швейцарец беше май) и това е друго,човекът се извини и пусна обявата в раздела за "части и инструменти" Не го защитавам и да не излезе ,че дърпам уши на някого,просто споделям. Напоследък се нагледахме на "страхотни" обяви, за "чудесно запазени" и "перфектни" саати и някой път ми иде да изокам и то яко,ма после ми минава, а на някои заблудени овчици, съм си позволявал да им пиша приятелски на Л.С да спрат да се излагат(разбира се с аргументи) Мисля,че така е по-добре,деликатно и право в г'целта

P.S. Не ,че не може да се реагира на някои такива случаи. Много простичко е примерно да се зададе въпрос към продавача: "Този циферблат оригинален ли е" ,или нещо подобно,зависи от случая и продавачът получава шах и евентуален мат.