Жълта каса
Re: Жълта каса
За мен колегиалното отношение между хората е по-важно от притежаването на някакви дрънкулки. Въпреки факта, че имах желание да притежавам часовниците ще се въздържа от покупка дори и при вече обявена цена!
Ако бях писал преди десет часа,сигурно перушина щеше да хвърчи,за това и помолих за отсрочка. Дишах дълбоко и броих някъде около 100 пъти до 10,изчаках луната да се скрие и върколашките ми зъби да се приберат обратно. Понеже виждам ,че има и развитие на темата,ще съкратя 9/10 от това което бях подготвил и ще кажа само няколко "кратки" неща.Малко от зад на пред.
(Като гледам кво щях да пиша само преди часове и какво пиша сега,така се разлигавям,че чак се просълзих
) Та съвсем още малко накратко... не разбираш от часовници и те не са ти нито на сърцето,нито на душата,ако все пак имаш дори и само комерсиален интерес,трябва да направиш усилие и да инвестираш малко в знания. Само с четене на готови неща в интернет,няма да се получи,трябва да си вътре в нещата за да печелиш от даден бизнес и месо да продаваш,трябва да разбираш от прасета
Иначе рискуваш да си мнителен и да грешиш. Сигурен съм,че ,ако имаше опит,щеше да вземеш и по-добри пари за Сейковците,но ти не знаеш дори и как да питаш
Жалко наистина,защото от цялата галимация губиш(като цяло) и ти,а и някои от нас,които имат възможност и интерес да се опитат да се справят с проблема и щяха да са радостни. Знам какво ще кажеш: "Ще ги продам и нищо не губя и не ми пука" това е вярно и всички го разбрахме. А можеше да ти пука и да има доброта и удовлетворение,а не мнителност и негативизъм.
И аз съм лайно Иване,ма барем с витамини
От една година си във форума,само искаш и дори си недоволен,да си направил за този форум нещо поне за пет пари? Първо се научи да даваш,после да имаш претенции.Аз цял живот съм се занимавал часовници,но лично,благодарение на този форум и на тези хора които си позволяваш да неглижираш ,се научих КАК ДА СЕ УЧА! ,научих неща,които ми дават самочувствието да бъда достоен за този форум. Може да звучи малко високопарно,но всъщност нещата стоят точно така. В Дао дъ Дзен казват: "Едно е да мислиш разумно,друго е да мислиш правилно"
Не е "Нищо лично" както казват обикновено,точно обратното,много е лично и то съвсем добронамерено.
П.П. Мислех да представя и някои технически данни и характеристики за часовниците,но смятам,че вече не е необходимо и понеже темата явно е за ключ,си позволих и този офтопик.
Точно аз съм(его сум)който се отказа и го направих доста преди колегата Омега,на когото свалям шапка за достойната позиция.Моите мотиви бяха същите,породени от това което прочетох в темата и сърцето ми възнегодува,защото ти Иване,не провокираш,а саботираш форумът.Не може да си позволяваш такъв език към хора които едва познаваш. Към Пламен към който аз си позволих да се обръщам на ти ,чак след една година,човек деликатен и коректен,дал много на този форум. Да "мерудийстваш" Митака, с който в един момент бяхте в някакъв конфликт,но с присъщата си доброта,превъзмогна личните си симпатии/антипатии и се постара да помогне.Лично за мене неговият вариант е един от най удачните,доколкото те интересуваше бяла каса. Пламен също ти подсказа за евентуални трудности при реставрацията на един такъв часовник. Павлин изказа мнение,което се оказва доста точно до истината,а ти се държиш с него,сякаш сте пасли гъските заедно. Не се вслушваш и в благите думи на най- коректният човек във този форум - Сашо. Просто вземи и чети темата си от самото начало,като все едно ,че друг я чете. Според мене,ти имаш нужда от помощ,има нещо което ми подсказва,че реакциите ти,повтарящи се вече почти година във форума,са в следствие на някакъв социо проблем,не знам точно какъв,но бих призовал всички,както за никой друг до сега,да преглътнат,ако са се почувствали обидени и да ти дадат шанс да се чувстваш добре в това общество,но това зависи най-вече и от теб.ivankrystev написа:Последния, който пожела да измислим някаква схема се отказа.
Каквото ми трябваше и исках да постигна, научих и постигнах. Приключих с темата, дерзайте...
Поздрави.
(Като гледам кво щях да пиша само преди часове и какво пиша сега,така се разлигавям,че чак се просълзих

И аз съм лайно Иване,ма барем с витамини

Не е "Нищо лично" както казват обикновено,точно обратното,много е лично и то съвсем добронамерено.
П.П. Мислех да представя и някои технически данни и характеристики за часовниците,но смятам,че вече не е необходимо и понеже темата явно е за ключ,си позволих и този офтопик.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
След Мишо (Сейкоша) едва ли бих си позволил да изкажа мнение....било житейско, било свързано с хобито, но тъй като темата е изчерпана да вмъкна и аз един офтопик
Държа да подчертая, че тонът ми и всичко казано по-долу са повече от добронамерени!!! Дори с леки закачки на места, които се надявам да бъдат приети и да предизвикат усмивка, а не негативизъм!!!
Както написах и в наш личен диалог в един друг сайт желая късмет на бъдещите ти начинания!
Акъли и напътствия няма да ти давам
Само ще кажа, че без хора и отношение не става
Както каза и Сейкошата от саати явно не отбираш, но дано поне с колите да си наясно
Афинитетът ти към Хонда дава положителни асоциации в тази насока
Хонда не съм имал, но съм заклет фен на японската кола
Карам япончета от времето когато Голф 1 беше един от най-мечтаните автомобили, а хората гледаха с погнуса на японските и предпочитаха натокана Ладуна, вместо Чери или Королка
Ще си позволя една малка забележка, която можеш и да пропуснеш
Акюра на Хонда форум не ми се връзва....Да собственикът и на двата бранда е един и същ - Хонда Мотор Ко., но както Нисън и Инфинити, Тойота и Лексъс това са си две различни неща. На среща съм обаче да коментираме темата "японски", ако разбира се имаш желание за това
Отворен съм да обсъдим защо например "ол уил драйв" системата на Субару е най-добрата, при това не защото е първата (4г. преди куатрото на Ауди), кое е направило Тойота марка номер едно в света или защо Годзила е най-добрата серийна спортна кола, макар и с най-ниската цена в класа си от 170 000лв.....Мога да споделя какво е да караш Импреза STi 300к.с. по заснежените пътища на нашия балкан или пък какво е усещането в стомаха от ускорението от 3,01 сек. от 0-100км/ч зад волана на Джи Ти Ар и т.н.
Темата часовници смятам за приключена!
Използвам случая да пожелая весели великденски празници както на теб и семейството ти Иване, така на всички в този форум и техните близки!!!
Поздрави!!!

Както написах и в наш личен диалог в един друг сайт желая късмет на бъдещите ти начинания!

Както каза и Сейкошата от саати явно не отбираш, но дано поне с колите да си наясно

Ще си позволя една малка забележка, която можеш и да пропуснеш

Темата часовници смятам за приключена!
Използвам случая да пожелая весели великденски празници както на теб и семейството ти Иване, така на всички в този форум и техните близки!!!
Поздрави!!!

.