Часовника на ръката ни.....

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Re: Часовника на ръката ни.....

Мнение от Seikosha » 02 сеп 2013 15:19

Знам бе,знам,то за туй кат та остави гаджето,си намираш друго,клин клин избива. :)
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Контакти:

Мнение от varban » 02 сеп 2013 15:31

Seikosha написа:Знам бе,знам,то за туй кат та остави гаджето,си намираш друго,клин клин избива. :)
Братята (ако трябва да бъдем точни - чухонците) имат една стара песен, която в превод от финландски на руски казва:

Если невеста уходит к другому, еще неизвестно, кому повезло :)

Трябва да сме оптимисти и да гледаме напред :)

Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Мнение от Seikosha » 02 сеп 2013 20:03

:lol: "Так точно" както би казал товарищ Сухов от .......пустинята.
По някаква асоциация се сетих за една песен дет пее Женя Лукашин (по-скоро я пее Сергей Никитин,а Андрей Мягков си отваря само устата) във филма "Ирония судьбьi" ,казва се "Если у вас нету тети" ще постна само първият куплет,а после ще продължа у дома,че се сетих за този филм.

Если у вас нету дома, пожары ему не страшны
И жена не уйдёт к другому
Если у вас, если у вас
Если у вас нет жены
Нету жены
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

sheretudis
Специалист
Reactions:
Регистриран: 14 яну 2012 16:50

Мнение от sheretudis » 03 сеп 2013 07:25

и жена не уйдет к другому а если уйдет то сразу привезу другаяЕсли у вас нет жены если у вас нет жены Кто будет чистит дома кто готовить пишшу готовить пишшу и кто будет поднимать ноги поднимать ноги

Потребителски аватар
miroman
Специалист
Reactions:
Регистриран: 21 юни 2012 18:24

Мнение от miroman » 03 сеп 2013 10:22

Ежедневните ми часовници са два - естествено не и двата едновременно както са на снимката :), сменям си ги на седмица-две:

Изображение

На морето на плажа носих този (все пак да мога и във водата да влезна):

Изображение

А ето тук часовникът не се вижда, но важен е задният фон - това е каменния тракийски часовник на Бегликташ от преди 3 500 години! За съжаление при земетресение камъните са паднали като домино, но е уникален!

Изображение

Поздрави, Миро.
Изображение

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Мнение от Pavlin » 03 сеп 2013 12:34

miroman написа: Изображение
Този много ми хареса! С каква машина е?

Потребителски аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman » 03 сеп 2013 13:01

Това е форумният проект на китайския подфорум на WUS, с ST2130 е (клонинг на ЕТА 2824-2). Въпреки, че и с най-обикновения ST16 да беше вътре, пак щеше да е толкова красив :)
Изображение

cerasimi
Специалист
Reactions:
Регистриран: 05 апр 2012 15:23

Мнение от cerasimi » 03 сеп 2013 13:49

Всичките са хубави! Другите два турбиѝони ли са, или просто баланса е открит, че не мога да видя.

Потребителски аватар
miroman
Специалист
Reactions:

Мнение от miroman » 03 сеп 2013 14:19

Турбийони са, и двата са "летящи" (закрепени са само откъм гърба), единият е ко-аксиален (т.е. осите на баланса и на касетата съвпадат), другият е с отместена ос на баланса.
Изображение

cerasimi
Специалист
Reactions:
Регистриран: 05 апр 2012 15:23

Мнение от cerasimi » 03 сеп 2013 14:31

Браво! И на мен така ми се видяха , че е нещо хубаво, но за по-сигурно реших да попитам. icon_clap

rosen_er
Специалист
Reactions:
Регистриран: 19 яну 2012 19:20

Мнение от rosen_er » 03 сеп 2013 14:37

3017 написа:
miroman написа: Изображение
Този много ми хареса!
И на мен ми допада.Отдавна го знам от ревютата на Миро.Канех се да кажа и в другия форум,но реших,че може да прозвучи като заяждане - не са ли излишни точките по подвижния ринг.Малко повече ми идват толкова минутни маркери.А другите два - много са интересни часовници. icon_clap

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Контакти:

Мнение от varban » 03 сеп 2013 15:31

miroman написа:Ежедневните ми часовници са два - естествено не и двата едновременно както са на снимката :), сменям си ги на седмица-две:
Аз от бая време съм с два часовника. Единият стои през седмицата в кабинета ми и го слагам, когато се преобличам в работни дрехи. Досега беше с една верига, която тежи колкото него - общо 225 грама.

А днес за първи път пробвах, как е прототипът на каиш ОВД (антоним на NATO).

Изображение

Изображение

Това, което съм заградил с червено, трябва да се смени с нит :)

Изображение

Изображение

Изображение

Каишът е от една гатанка на Сейкоша-сан - Рула, на която не мога да отворя капакът, та да видя, какво и е. Само че тя тръгна по гръб - 99% счупена ос на баланса откъм моста.

А като намеря брезентова лента, широка 18 милиметра, ще си направя подобен каиш. Секретно копче вече имам - от кобур :)

nevenbekriev
Специалист
Reactions:
Регистриран: 14 юни 2012 17:05

Мнение от nevenbekriev » 03 сеп 2013 18:55

varban написа:
Каишът е от една гатанка на Сейкоша-сан - Рула, на която не мога да отворя капакът, та да видя, какво и е. Само че тя тръгна по гръб - 99% счупена ос на баланса откъм моста.
Ако Рулата е пластмасова и има малка тапичка откъм гърба, отваря се през стъклото, а тапичката е за развиване на винта за вадене на ремонтуара.
Няма Рула с баланс, на който оста да може да се счупи. Те са с конусни върхове и лагеруват в конусни чашки като будилниците. Подозирам, че и оня Смитс със щифтовия ход също е такъв.
Износват се върховете след 1-2 години работа, затова им викат "еднодневки". Върховете могат да се заточат и ще тръгне като нов!

Prisadov
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 13 яну 2013 23:39

Мнение от Prisadov » 07 сеп 2013 15:15

sheretudis написа:баш анджак бе варненски чирозе Как иначе да го утеша за раздялата му с любимата Победа Виж че пише,,,,,,,за нещастие,,,,,а не като мен като я закича на някой да пиша ,,,,,,за щастие,,,,Нещастен е човекът бе ,риве му се, успокоявам го значи
А човек не се притеснявай....за щастие вече имам нова такава дето даже е и подарък и автоматично става по ценна : :wink: ....
.....а на теб благородно ти завиждам за радото.....дано ти носи късмет и наслука повреме на риболова !!!

kapkan
Специалист
Reactions:
Регистриран: 27 яну 2012 22:01

Мнение от kapkan » 07 сеп 2013 18:09

Изображение
Този донесох в немско,пак благодарности на Невен.За два месеца и половина избьрзва с една минута.
Работното Касио ме предаде :( Сейкото не смея да го нося на работа.

Отговори

Върни се в “Дискусии ----- Watch Discussions”