Аз бих си задал няколко индеректни и директни въпроса обаче, които смущават неспокойната ми душа.
1. Защо аджеба една такава рядкост, ще се появи изведнъж в аукцион от 1р.? Ами едно такова нещо,отдавна щеше да си
лежи кротко в колекцията на някой от маститите колекционери и дори да се хвали с него. Не сме видели.
2. Има ли го някъде в каталог, рекламна дипляна,или ,или като произведен сероен модел някъде. Няма.
3. Защо циферблата не отговаря на тогаващната традиция с арелефни минутни маркери на подобни модели на
Космос,Орбита,Вимпел, Кировски,Полет и др.
4. Защо никъде няма такъв луксозен модел с боядисан циферблат, освен със сребърен, какъвто е явно по
спацификация.
5. Защо качеството на отпечатъка на един толкова престижен модел, трябва да търпи толкова критики и да се различава
по качество от другите, ако е серийно производство.
Има и още въпроси които човек може да си зададе, чисто и логически, но ще продължа само с още няколко снимки на продаденият вече часовник от друг ракурс. Много би ми се искало да имам софтуера за възстановяване на пиксели, а не ми се занимават разни познати, за да видите какво ще излезе при увеличение на фокус а определени детайли, които са несъвместими с качеството и на най-долният произведен в Индия циферблат в заводски условия.
Вижте сами назъбванията, несъвършенствата, корекциите, излишното мастило, дебелината на маркерите, нескопосаното "А" в края на Кирова, раздалеченото "Й" в камней Всичко това говори за сурогатщина.
Че е правен наверно в заводски условия, е най-вероятно, но защо трябва непременно да е в часовникарският завод?
Я со представете ,че някой Андрей е имал Космос, където му е осрал цифера и има приятел Артьом ,който работи в печатница. "Дай да направим нещо" Аз за това и писах ,че как точно е изработен, е вече трудно да се установи, заради най-различните техники които могат да се комбинират. Никой не знае в една печатница например как може да се имитира еднократно тампонен печат, матрица чрез ецване се прави за един час по фотоначин, както и сито ,пак с фото емулсия. Точно за това и отпечатъка няма качеството на серийно производство, със съответните машини и контрол.
Колкото до това ,че може да е бил прототип - може, не е невъзможна тази версия, доколкото и ония Ками с палми и голи девици.
Все пак бих помолил Росен ,като редовно бродещ из форумите на братята освободители, ако има време ,да пробва с някой въпрос по темата, не ,че и от там отговорите биха били съвсем меродавни.