Стъкло за Восток Командирски?

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
Отговори
vladic3
Reactions:

Стъкло за Восток Командирски?

Мнение от vladic3 » 06 мар 2013 18:09

Здравеите колеги,
искам да ви попитам, къде могат да ми сменят стъклото, защото на няколко места ми казаха че не могат часовникът е командирские вариант десантни войски със заобленото стъкло.
п.с от София съм
Благодаря предварително!!!

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Регистриран: 20 яну 2012 22:02

Re: Стъкло за Восток Командирски?

Мнение от atanweb » 06 мар 2013 18:39

Добре дошъл във форума ни.
Ако старото ти стъкло не е напукано можеш да го направиш като ново с полиране описано многократно във форума. Ако ти трябва ново стъкло може да се сложи и обикновенно неудебелено плексигласово-акрилно с подходящ размер. те също са леко заоблени. Аз имам един Командирски който е с такова стъкло и не може да се различи от удебеленото стъкло просто не можеш да разчиташ на здравината както при удебеленото оригинално. И не на последно място можеш да купиш някоя непотребна и изтормозена бройка на командирски Восток и да му ползваш стъклото.
Изображение

dr.zlobul
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 26 юни 2012 18:30

Мнение от dr.zlobul » 07 мар 2013 21:21

Ако искаш да отделиш около .30 мин. направи следното: шкурки 500, 1000, 1500, 2000, 2500 в последователност. Махаш безела с джобното ножче като го подпъхваш леко и с лек натиск противоположен на касата безела излиза. Внимаваш да не загубиш многоъгълната тел, която стои в безела. Без безела ще ти е мн. по-лесно да полираш джама. Накрая кече и полир паста и внимателската, че от високите обороти джама става на балончета.

mosferatu
Reactions:
Регистриран: 15 яну 2013 23:07

Мнение от mosferatu » 08 мар 2013 23:36

vladic3- може да си купиш от бея, zenitar е твоя човек. Купих стъкло за Амфибия и си е идеално като размер, но за Командирски не знам (нямам такъв часовник). Ако се решиш по- добре си поръчай и безел и уплътнители, че доставката е скъпа- 6$. Аз като възстановявах една Амфибия се оказа, че и уплътнителя на коронката се е смачкал и е станал безполезен :thumbdown: .
Ако може да го полираш, а не можещ да се справиш- драсни едно лично- правил съм го доста пъти.
Аз да попитам- как се сменят стъклата на тези часовници- доста са дебели- май си трябва преса? Атануеб помагай- ти си правил тази интервенция :oops:

Потребителски аватар
atanweb
Moderator
Reactions:
Регистриран: 20 яну 2012 22:02

Мнение от atanweb » 09 мар 2013 09:36

Аз поръчвах стъкла от одуванчик (аукро.ау) за командирски, пак са дебели но като ги сложа влизат сравнително лесно което ме притесни и не съм ги слагал.Стъклата са супер но ще е необходимо подлепване с лепило за по-голяма сигурност тъй като се въртят когато ги напъна. Всъщност винаги ползвам стари оригинални стъкла които полирам.
Вътре в стъклото има пръстен който заклинява стъклото когато то е в най-долно положение. т.е. в началото влиза сравнително леко и когато го притиснете надолу към корпуса този пръстен мисля, че избутва стъклото настрани и това е достатъчно за да остане здраво и водонепропускливо.Този пръстен се вижда като лъскавия ринг около циферблата при нормално затворен часовник. Това е само моя теория, и това съм го правил само на един командирски.
Изображение

Отговори

Върни се в “Дискусии ----- Watch Discussions”