Интересни часовници от аукциони.

Oбсъждане на часовници и всичко свързано с тях. Ако имате въпроси относно идентификация, тук е мястото да ги зададете
мitakaaa
Специалист
Reactions:
Регистриран: 03 фев 2012 23:01

Re: Интересни часовници от аукциони.

Мнение от мitakaaa » 28 юни 2014 13:17

rosen_er написа:Като гледам капрончето ,което е вързано на халката не ми се струва много голям.
Аз пък като гледам машината - ми се струва много голям . Свързах се с продавача - диаметъра на часовника каза че е 16 см. [size=150]пак ще го напиша - 16 сантиметра[b
http://olx.bg/chasovnik-d-r-p-i-d-r-g-m-i43988381" onclick="window.open(this.href);return false;
Последна промяна 1 на мitakaaa, променена общо 28 пъти

Потребителски аватар
Дънди
Reactions:
Регистриран: 30 ное 2013 20:37

Мнение от Дънди » 28 юни 2014 14:07

Ами първо в Милитария бг беше показан и дискотираха Продавача не познавам , не е от старите колеги Мога да дам линк на форума ни ако има интерес де Излизат интересни джобни ...

http://www.militaria-bg.com/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

nevenbekriev
Специалист
Reactions:
Регистриран: 14 юни 2012 17:05

Мнение от nevenbekriev » 28 юни 2014 16:06

Сега видях обявата, това е будилник Юхгханс, но стенен, с формата на джобен. Коронката е за парлама
Последна промяна 1 на nevenbekriev, променена общо 28 пъти

nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev » 28 юни 2014 16:34

varban написа:
nevenbekriev написа:Много странно! Какъв е този Балкански съюз през 1912 - 13!?
България, Сърбия, Черна Гора и Гърция, противниците на Турция през Балканската война.
То затова после има и междусъюзническа война, но не помня в учебниците по история да е пишело за Балкански свюз

Seikosha
Специалист
Reactions:
Регистриран: 11 фев 2013 21:37

Мнение от Seikosha » 28 юни 2014 17:53

Мисля,че часовникът е изключително рядък от историческа гледна точка,няверно с него са били награждавани само висшите офицери,иначе щеше да се среща по често. На вътрешният капак са монарсите във военният съюз,като първи е Фердинад. Бих казъл ,че съм почти сигурен,че на циферблата е изобразено торпелирането на гордостта на турският военен флот - Крайцерът Хамедие (султан Абдул Хамид) от 97 тонният български миноносец "Дръзки" на 8 ноември 1912г. с което го изважда от строя за цялата война и по този начин спасява Варна и Балчик от обстрела на крайцера. Мисля,че точно в дясно на цифера се вижда крайцера и малко под него "Дръзки"
Съвсем логично м/у прочем.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

nevenbekriev
Специалист
Reactions:

Мнение от nevenbekriev » 28 юни 2014 20:03

Seikosha написа:Мисля,че часовникът е изключително рядък от историческа гледна точка,няверно с него са били награждавани само висшите офицери,иначе щеше да се среща по често. На вътрешният капак са монарсите във военният съюз,като първи е Фердинад. Бих казъл ,че съм почти сигурен,че на циферблата е изобразено торпелирането на гордостта на турският военен флот - Крайцерът Хамедие (султан Абдул Хамид) от 97 тонният български миноносец "Дръзки" на 8 ноември 1912г. с което го изважда от строя за цялата война и по този начин спасява Варна и Балчик от обстрела на крайцера. Мисля,че точно в дясно на цифера се вижда крайцера и малко под него "Дръзки"
Съвсем логично м/у прочем.
Съгласен съм, но се чудя защо е от проста монетна сплав тогава?

Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha » 28 юни 2014 20:14

Абе война е било,няма кинти,може и банките им да са ги сложили под надзор :D
А иначе и чисто по войнишки,карали са го по-скромно,а да не забравяме,че ако е алпака,по това време е била много модерна.

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Мнение от Pavlin » 28 юни 2014 20:36

Още съм само в предположения, но възможно ли е да не е бил срещан никога такъв часовник и да няма нищо документирано, както наградните часовници "За отлична стрелба"?!?

Seikosha
Специалист
Reactions:

Мнение от Seikosha » 28 юни 2014 22:40

Аз не знам защо решихте ,че не е сребърен,но дори и така да е,сега пак го гледах и под увеличение,това е истинско произведение на изкуствто задният капак,такъв дълбок барелеф и такава композиция,толкова добре предадени движения с толкова много персонаж,направо е за изцъкляне на очи :o Абсолютно невъзможно е да е ментак nono

storyteller
Moderator
Reactions:
Регистриран: 12 яну 2012 13:36

Мнение от storyteller » 29 юни 2014 18:59

http://olx.bg/luc-zhlta-mashina-23-kamaka-i52241440" onclick="window.open(this.href);return false;

Мисля, че часовникът на покойния патриарх Максим е бил такъв. Някъде четох, че личните му вещи били книги и часовник Луч, а на снимките видях нещо подобно на този.

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Регистриран: 26 май 2013 21:00
Контакти:

Мнение от varban » 29 юни 2014 19:11

Я, аз имам един такъв за правене. Лоша повреда - освен помляната машина (Сейкоша-сан ми прати добра) са счупени крачетата на цифера. Сума такива ми се събраха, трябва да се уча да ги оправям.

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Контакти:

Мнение от varban » 01 юли 2014 08:30

Виждали ли сте часовник с паник-бутон?

Е, ако не сте, вижте:

http://olx.bg/nay-noviyat-chasovnik-za- ... -i50391669" onclick="window.open(this.href);return false;

Цитат от описанието:
[...]
ПАНИК БУТОН !
При този модел за разлика от другите такива вие разполагате с „ПАНИК БУТОН” . Благодарение на „ПАНИК БУТОНА” вие можете да бъдете сигурни , че никой няма да разбере за вашият помощник , след натискането му на дисплеят излиза циферблат с часовник и всяко едно копче е неактивно , каквото и да натиска вашият квестор или човекът усъмнил се във вас . След комбинация часовникът се връща до мястото на което сте стигнали в текста .
Размери на RA – CW 13 : 40 мм х 35 мм
Размери на дисплей : 25 мм х 25 мм
Дебелина на RA – CW 13 : 9 мм
Батерията издържа над 3 часа в режим на преписване
[...]
Очаквам акселерометър и управление с жестове: блок с лявата, гяко-цуки с дясната... оп, увлякох се... и пищовът на дисплея се сменя с фотореалистично изображение на цифер на Ройлех Дайтона :D

Pavlin
Site Admin
Reactions:
Регистриран: 03 яну 2012 18:46
Контакти:

Мнение от Pavlin » 01 юли 2014 08:54

Мен ме вбесяват такива "бизнесмени". Чудото невиждано за преписване! Срам за българина!

Потребителски аватар
varban
Moderator
Reactions:
Контакти:

Мнение от varban » 01 юли 2014 13:11

Изображение

Изображение

// http://yandex.ru/video/search?text=%D0% ... ath=wizard" onclick="window.open(this.href);return false;

percusst
Напреднал
Reactions:
Регистриран: 29 окт 2013 11:36

Мнение от percusst » 01 юли 2014 13:14

n_thumbsup lol2

Отговори

Върни се в “Дискусии ----- Watch Discussions”