Купих си една 30-камъкова Польот Амфибибия. Само че надписът на циферблата почти не се вижда, въпреки, че самият циферблат е със запазен син цвят. Ето снимки на продавача:

Та ме зачовърка един въпрос - дали не може някъде да ми напечатат надписа с тампонен печат? Знам, че по други "сувенирни" или "фирмени" часовници това се прави. Естествено там тиражът е голям, но ако си платя изработката на клишето, не виждам проблем да ми ударят и само един удар.
Първият въпрос, който си задавам е - това доколко е "легитимно"? Аз си отговарям, че това е реставриране - циферблатът си е оригинален, просто се възстановява първоначалния му вид, не се прави копие или пък се надписва друга марка.
Вторият въпрос - доколко прецизна е технологията, и дали е възможно новият печат да е ТОЧНО върху стария (който макар и много бледо, но се забелязва). Или трябва по някакъв начин да се свали стария? А дали няма да се повреди основата, ако се сваля?
Осъзнавам, че вероятността някой от вас да е правил такава операция клони към нула, но все пак нали затова сме форум - да питаме

Поздрави, Миро.