Декорация на механизъм

kapkan
Специалист
Reactions:
Регистриран: 27 яну 2012 22:01

Re: Декорация на механизъм

Мнение от kapkan » 09 май 2015 14:35

diran написа: Най-много ме зарадва факта, че и други хора се ентусиазираха по моите "проекти".
Благодаря отново.
Как съм съсипал единия мост lol2 :redface

Потребителски аватар
DDimitrov
Reactions:
Регистриран: 03 авг 2012 10:41

Мнение от DDimitrov » 24 авг 2015 10:10

Така,
С Диран продължаваме напред , с малки стъпки но с голямо желание. Малко позарязах през последните 3-4 месеца проекта, но ето нещо ново. Лицето, което в последствие ще бъде гръб на часовника е готово на фаза прототип. Има какво да се изглажда, но повечете проблеми са технически, свързани с ецването. Ето малко история в картинки:
Не съм снимал процеса по нанасяне на фоторезиста, защото самото залепяне и напасването на шаблоние е пипкаво, а не е желателно фолиото да стои дълго време на светлина преди проявяването.
Това е повторно експониране, след проявяването, за да хвана евентуално останал фоторезист:
Изображение
Следва изолация и ретуш на оголени места по изолацията:
Изображение
И накрая самото ецване в железен трихлорид:
Изображение
Ето го и крайният резултат. Има малки недостатъци и дефектчета, част от които са заради ретуша, а част от тях са заради разминавания на изображенитето от филма и платото. Понеже платото е сканирано на не много читав скенер, явно са се получили изкривявания и от там разминаванията.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Това е за сега, тия дни ще ецна нов комплект мостове, с вече направеното от Диран фасетиране.

ghost_wolf
Reactions:
Регистриран: 15 яну 2013 20:14

Мнение от ghost_wolf » 24 авг 2015 10:37

Браво колега!Евала за желанието и мерака n_thumbsup .Като за прототип е станало много добре,с времето ще се изчистят нещата,след като вече си видял кое се е объркало.Дано с Диран завършите проекта,нямам търпение да го видя в готов вид. :b

Потребителски аватар
miroman
Специалист
Reactions:
Регистриран: 21 юни 2012 18:24

Мнение от miroman » 24 авг 2015 12:40

DDimitrov написа: Ето го и крайният резултат. Има малки недостатъци и дефектчета, част от които са заради ретуша, а част от тях са заради разминавания на изображенитето от филма и платото. Понеже платото е сканирано на не много читав скенер, явно са се получили изкривявания и от там разминаванията.
Така... не знам къде ми се загуби постът, затова пиша пак.
Ако случайно се готвите да хвърляте такива "дефектни", бих искал да се запиша за един комплект :D

Поздрави, Миро.
Изображение

Потребителски аватар
DDimitrov
Reactions:
Регистриран: 03 авг 2012 10:41

Мнение от DDimitrov » 26 авг 2015 13:24

Е, тоя път наистина се о....х. Пълна трагедия. Претупана работа отвсякъде. Ама така е, като бързам и концентрацията ми пада, пропускам важни детайли и ето резултата. То остави другото, ами прецаках и на Диран труда. Човека си беше играл с фасетите, пък аз...... Аре остави напасването на шаблоните, там е доста зор, ами поне да бях поогледал добре изолацията. Тъй де, без повече мрънкане. Ето мостовете:
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
А, и още нещо. Това с маркировките е голяма греда, защото не мога да вървя тънко по контура. Трябва или да ги оставя или да променям дизайна, което и мисля да направя, така или инъче.

diran
Reactions:
Регистриран: 01 апр 2012 17:33

Мнение от diran » 24 сеп 2015 20:35

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Развитие по проекта.
Два циферблата единия е за минутите а другия за часовете.

rosen_er
Специалист
Reactions:
Регистриран: 19 яну 2012 19:20

Мнение от rosen_er » 24 сеп 2015 21:15

Готин !Даже много готин n_thumbsup Но няма ли да е по-добре циферблата за минутите да е с маркери :5;10;15......60?

diran
Reactions:
Регистриран: 01 апр 2012 17:33

Мнение от diran » 24 сеп 2015 21:34

rosen_er написа:Готин !Даже много готин n_thumbsup Но няма ли да е по-добре циферблата за минутите да е с маркери :5;10;15......60?
Естествено, идеята е да са ажурени и двата цифера за да се подчертае красотата на механизма.
Разработвам различни вариации, трупаме "каталог" така да се каже. :)

Отговори

Върни се в “Ремонти, "направи си сам" и "как се прави"”